Читај ми!

"Промена фудбалског календара веома штетна за клупски фудбал"

Европска асоцијација клубова, коју чини преко 230 клубовa са целог континента, изашла је са веома оштром осудом препоручене и, експлицитно и имплицитно, већ дуже најављиване промене фудбалских термина, која би, између осталог, донела и Светско првенство сваке друге године.

ФИФА, односно Арсен Венгер као човек чија званична функција јесте развој игре и њен општи напредак, истичући жељу да календар учине јаснијим и једноставнијим, промовише идеју "такмичења најбољих сваке друге године".

Европска асоцијација клубова сматра да су ове промене чак и "директни и унилатерални прекршај одређених законских обавеза".

Ова организација сматра да промене јесу неопходне, игра може да се модернизује у њиховом схватању, али да предложени пут нипошто није и прави пут.

УЕФА се, такође, противи предлогу, јер сматра да представља опасност да Светско првенство изгуби престиж који сада има, а ту је и свеопште питање здравствене добробити самих фудбалера.

Многи тренери, од којих је најгласнији Јирген Клоп, већ дуже наглашавају да су играчи преоптерећени, што доводи до повреда и њихове немогућност да играју на жељеном нивоу, због чега трпе њихово здравље и њихове каријере, али и сам спорт као такав.

Није мали број оних који сматрају да је иза ове одлуке Светске фудбалске организације, која, јасно, нипошто није званична у овом тренутку, стоји ништа друго до оно што и најчешће стоји иза свих већих одлука у најпопуларнијем спорту планете – монетизација те популарности, односно, најпростије, новац. 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво