Тебас: У Барселони имају "комплекс мале вредности" у односу на Реал, Меси је могао да остане

Два највећа клуба у Шпанији, Реал Мадрид и Барселона, нису устројени на исти начин као већина других највећих клубова Европе (с изузетком оних у Немачкој, наравно), али наизглед демократски (или демократскије) устројена хијерархија не спречава чињеницу да сукоби и превирања у шпанском фудбалу, више него игде, подсећају на сукобе појединаца.

Председник Ла Лиге Хавијер Тебас, инале велики критичар Флорентина Переса, првог човека Реал Мадрида, изјавио је за каталонски "Спорт" да је противљење два клуба инвестицији Си-Ви-Сија, вредне 2,7 милијарде евра, "психолошко киднаповање". То је овако образложио...

Тебас је два клуба, уз Јувентус, назвао "насуканима" од оног момента када су остали напуштени у пројекту Суперлиге, од које су одступили преостали клубови (девет клубова се и извинило навијачима због овог покушаја). Читаву ствар око овог такмичење Тебас је назвао "шалом", користећи израз који би се вероватно и другачије могао превести.

Инвестиција Си-Ви-Сија (CVC) је прихваћена од стране 38 клубова прве и друге шпанске лиге.

"Имам осећај да у Барселони имају комплекс ниже вредности када је Флорентино Перес у питању. Перес је веома интелигентан и окружен је интелигентним људима. Сав тај гламур и знање, док је с друге стране Лапорта (председник Барселоне) који је био ван фудбала више од десет година", рекао је Тебас.

"Барселона је подржавала овај пројекат, све док му се Реал није успротивио. Све се променило јако брзо. Мислим да је све повезано са Суперлигом и стратегијом коју је Реал развио".

Си-Ви-Си би добио права на десет одсто прихода Ла Лиге од продаје аудио-визуелних права, и то у периоду од 50 година, а заузврат би обезбедио новац којим би, свакако, и Лионел Меси могао да остане у Барселони.

"Да, Месијев одлазак је могао да се спречи. Лично сам говорио са Лапортом о томе. Ако је Лапорта пружио руку Месију и обећао да ће моћи да остане, то је било зато што је месец дана пре тога прихватио понуду Си-Ви-Сија. Чак је и два пута звао да убрза целу ствар, јер је Меси постајао нервозан", истакао је Тебас.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво