Читај ми!

Станојевић: Фаворити смо и морамо оправдамо ту улогу

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да његов тим мора да оправда улогу фаворита против Радничког из Крагујевца и да упише нови тријумф. Дуел осмог кола Суперлиге Србије између Радничког и Партизана игра се у суботу од 16.00 часова.

"Јасно је у ком правцу размишљамо и јасно је да увек морамо да идемо на победу, јер нас победа увек држи да будемо конкурентни за титулу. Спремамо се после репрезентативне паузе, играчи су се вратили и данас имамо први заједнички тренинг", рекао је Станојевић на конференцији за медије на СЦ Телеоптик.

Шеф стручног штаба црно-белих истакао је да су се играчи после репрезентативних утакмица вратили у добром стању, а осврнуо се и на нова појачања Немању Милетића и Квинсија Менига.

"Милетића видим на позицији штопера, потребан нам је неко за ротацију. Он није одиграо такмичарску утакмицу три месеца, полако улази у ритам, хоћемо да се добро спреми. Знамо сви шта он може да нам понуди."

"Квинси Мениг је дошао као играч ког смо жели још од почетка прелазног рока. У договору са људима из клуба, инсистирали смо на бочном играчу. Долази из такмичење где је био констатан, он је физички спремам и биће у конкуренцији за Крагујевац", поручио је Станојевић.

Меч у Крагујевацу биће почетак важног низа утакмица за црно-беле, који већ следећег четвртка у групној фази Лиге конференција у гостима играју са Анортозисом, а након тога следи вечити дерби против Звезде у Хумској.

"Сутра је важна утакмица, играмо против противника који је нов у лиги, клуба који има традицију. Играли су на различите начине, мењали су системе. Способни су да играју на разне начине, али имаћемо одговор на све."

"Не размишљамо о четвртку, ништа ми не значи ако сутра не будемо прави и не наставимо низ. У фудбалу свашта може да се промени за седам дана, не желим да то дозволим мојим играчима. Лично, утакмицу припремам као најважнију у наредном циклусу."

Станојевић је рекао да жели да сва три меча заврши победом.

"Сутра смо фаворити и морамо да победимо, јер је све осим победе неуспех, уз поштовање противника. Имамо Анортозис на страни, директног конкурента. Не знам у каквом стању ћемо бити. Важно је да кад играте дерби будете у ситуацији да не дозоволите да вам се противник не одлепи. Мислим да Партизан дуго није био у тој ситуацији. Почетак је првенства, али са друге стране жеља ми је да имамо све три победе", закључио је Станојевић.  

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво