Читај ми!

Пикси: Желимо победу у Даблину, Митровић и даље неизвестан

Селектор фудбалске репрезентације Србије рекао је да ће његова екипа играти на победу у Даблину против Републике Ирске, али и да је наступ најбољег стрелца "орлова" Александра Митровића још увек неизвестан.

Селектор Србије рекао је на конференцији за медије Александар Митровић тренирао са екипом, али да је његов наступ на сутрашњој утакмици и даље под знаком питања.

"Још увек не знамо да ли ће Александар Митровић играти сутра. Имамо још један дан, сачекаћемо и донети одлуку. Ако се буде добро осећао и ако се доктор буде сложио конкурисаће за тим, али имајући у виду природу његове повреде, врло је неизвесно хоће ли играти, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Пикси је на конференцији за медије, уочи сутрашњег меча са Ирском у квалификацијама за Мундијал у Kатару, истакао да је Митровић велики професионалац, на чудесан начин посвећен свом послу и да је његов највећи квалитет што стално ради за тим.

"А можда је тајна у томе што сам ја добар и што је Митровић коначно нашао правог тренера", нашалио се Стојковић након питања једног ирског новинара зашто Митровић, стрелац седам голова у квалификацијама, пружа тако добре партије у последње време.

Митровић је на утакмици против Луксембурга у суботу добио ударац у јагодичну кост, али је вечерас тренирао у Даблину, међутим, због повреде није тренирао повратник у национални тим Матија Настасић.

Селектор Србије рекао је да гостовање у Даблину није лако ни за једну репрезентацију, али да је његов тим у сваком случају дошао по нова три бода.

"Желимо да победимо, али је за мене још важнији начин на који ћемо то да учинимо. Дакле, стил игре. Приоритет је да играмо леп фудбал, да наставимо са нападачком игром. Знамо да ће бити веома тешка утакмица, али даћемо све од себе да освојимо нова три бода и направимо још један корак ка Светском првенству. Познат ми је менталитет Републике Ирске, то је екипа која никада не одустаје од свог циља. Веома су концентрисани, озбиљни, респектују тактичке замисли свог селектора. Желеће да докажу да заслужују више бодова, али суштина је да ми будемо на нашем нивоу и неће бити бојазни за коначан резултат".

Стојковић је додао и да га радује чињеница да репрезентативци Србије без проблема прихватају његову фудбалску филозофију.

"Нисмо пуно славили после Луксембурга. Одмах смо се окренули и фокусирали на наредног противника. Ако хоћемо да наставимо наш сан о Kатару, морамо да победимо у Даблину", поручио је Стојковић.

Утакмица између Ирске и Србије игра се у уторак од 20.45 сати.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво