Читај ми!

Звезда надиграла Младост и у победничком ритму чека Каират

Фудбалери Црвене звезде савладали су Младост из Лучана са 1:0 у мечу другог кола Линглонг Суперлиге Србије. Сусрет на стадиону "Рајко Митић“ посматрало је 12.500 гледалаца.

Црвена звезда је из другог покушаја успела да убележи сва три бода на свом стадиону, савладана је Младост. Црвено-бели су константно нападали, стварали шансе, али је изостала реализација. Гост се бранио, а сјајан је на голу био Миловић. Ипак домаћин је успео да пробије бедем гостију и забележи важну победу пред реванш меч Квалификација за Лигу шампиона против Каирата.

Није се Звезда задовољила са само једним голом, наставила је са нападима. Међутим општи је утисак да црвено-бели ове сезоне нису тако опасни из прекида, како је било у предходној сезони. Видан је изостанак Милуновића који је на себе вукао одбрану противника.

Црвено-бели су од самог старта преузели иницијативу. Младост је ретко успевала да пређе средину терена. Гост је вребао своју шансу из контранапада. У првом делу игре црвено-бели су имали 73% посед лопте, што је уједно оцртало стање на терену.

Неколико покушаја Звезде, али није било завршнице. С друге стране гости су у два наврата имали прилике да из контре озбиљније запрете Борјану. Младост се дисциплиновано бранила а сјајан је на голу био Миловић који је успео да осујети неколико покушаја домаћина.

Ипак, црвено-бели су успели да пробију бедем гостију. Звезда је повела у 45. минуту. Иванић је додао до Катаија, овај му је вратио лопту а Иванић је опалио са око 18 метара и погодио мрежу Миловића.

Звезда се није задовољила са само једним голом у мрежи гостију. Наставила је и у другом полувремену да притиска противника, створила је неколико прилика, али није било промене резултата.

У 58. минуту црвено-бели су постигли погодак, који је поништен због офсајда у коме се нашао Катаи. Мрежу је затресао Фалко.

Наставила је Звезда да прети а Младост да се организовано брани. Како је време одмицало пао је и темпо игре. Гост је покушао да дође до гола, међутим сви прилази су били затворени, тако да Борјан није имао посла поготово у другом полувремену. Једини пут када је морао да интервенише био је покушај младог Јојића са око 15 метара искоса са десне стране.

Црвено-бели, пре свих Катаи, пропустили су још неколико изгледних прилика, тачније голман Миловић је успео да одбрани свој гол.

До краја меча није било промене резултата.

Овако је протекао меч. 

Суперлига Србије 2. кола Суперлиге:
Петак:
Раднички 1923 - Спартак 3:2
Вождовац - Пролетер 2:1

Субота:

Раднички Ниш - Напредак 4:2
Црвена звезда - Младост 1:0

Недеља:

18.55 Металац - ТСЦ
21.00 Војводина - Партизан

Понедељак:
19.00 Колубара - Радник

Одложено:
Нови Пазар - Чукарички

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво