Читај ми!

Бледа Звезда поражена од Каирата у Алматију

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању код екипе Каирата са 2:1 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Реванш у Београду игра се за седам дана.

Изабраници Дејана Станковића нису на најбољи начин започели нову сезону, пошто су након ремија са Војводином, поражени од Каирата у квалификацијама за Лигу шампиона. 

Шампион Србије се мучио од самог старта меча у Алматију и наговестио да ће утакмица против Каирата бити много тежа од очекиване. 

Каират је сусрет отворио енергичније, директније и на крилима навијача са трибина, био опаснија екипа у уводним минутима меча.

Већ у другом минуту, домаћин је имао огромну прилику за гол, који срећом по српску екипу није искористио.

Ховханисијан је успео да заобиђе тројицу фудбалера Звезде и избије сам пред Милана Борјана, али је капитен црвено-белих успешно одбранио његов шут.

Пет минута касније Звезда је први пут припретила и шутнула у оквир гола ривала, али је ударац Бена лако укротио голман домаћих Покатилов.

Играо се 24. минут када је Каират дошао до водећег гола.

Оштар корнер са десне нападачке стране и лопта на Хосеа Кантеа, који надскаче Панкова и Иванића и шаље лопту главом у гол.

Звезда јесте од тог момента имала знатно већи посед лопте, али далеко од тога да је на прави начин одговорила на примљени гол.

Најбољу прилику у првом полувремену, изабраници Дејана Станковића имали су пред сам крај првог полувремена, када је Крстичић одузео лопту на противничкој половини и упослио Катаија, који је помало оклевао при шуту, па је био изблокиран и тако је пропуштена добра шанса за гол. 

У другом полувремену се приметила промена у приступу српске екипе, која је заиграла опасније и конкретније, што је релативно брзо дало резултата.

У 57. минуту црвено-бели су одиграли једну од организованијих акција на мечу. Катаи је упослио Гајића на десној страни, овај оштро убацио лопту у петерац ривала, а тамо Дино Микановић неспретно реагује и смешта лопту у своју мрежу.

Звезди је много донео постигнут погодак, пошто је српска екипа заиграла знатно отвореније и ослобођеније.

Све чешће је лопта била на противничкој половини, а повећавали су се улази у последњу трећину терена. Имали су црвено-бели шансу за вођство, али је голман гостију одлично одбранио Кангин шут са ивице шеснаестерца у 78. минуту.

Ипак, минут касније, Каират поново стиже до вођства.

Прекиди, који су красили игру Звезде прошле сезоне, на овом мечу били су кобни по шампиона Србије.

Осим што није креирала ниједно узбуђење код нападачких прекида, Звезда је и други гол примила након лоше поставке код дефанзивног корнера.

Закаснили су са изласком након примарног отклањања опасности дефанзивци Звезде, лопта је дошла до Макија Бањака, а бивши фудбалер Партизана матира Борјана и враћа Каирату предност у 79. минуту сусрета. 

До краја меча није виђено превише узбуђења, па је Каират успешно одбранио предност и уписао победу.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво