Читај ми!

Уефа званично укинула правило гола у гостима

Уефа је, после најава, и коначно објавила да се правило преимућства гола постигнутог у гостима укида у нокаут фазама њених такмичења већ од наредне сезоне.

Правило које је важило од 1965. године служило је да се одлучи победник двомеча у којима је укупан резултат изједначен. Екипа која је постигла више голова на стадиону противника је бивала победником.

"Правило гола у гостима је било веома важан део такмичења под покровитељством Уефе. Али његово укидање је нешто о чему се дебатовало неколико година. Иако не постоји потпуно сагласје са овом одлуком, велики број тренера и фудбалских радника верује да је ово исправно и представља унапређење", рекао је председник Уефе Александар Чеферин.

"Утицај правила противи се иницијалној сврси. Сада он представља неку врсту препреке екипама, посебно у првим мечевима, да нападају, јер се плаше предности коју би нека њихова грешка могла да донесе њиховим ривалима."

Чеферин је нагласио да предност домаћег терена није више изражена колико је то некада била, са стандардизованим теренима и правила смештаја гостујућих тимова. Сходно томе, нема потребе да гол постигнут у таквим условима носи већу вредност.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво