Читај ми!

Станковић презадовољан “дуплом“ круном, не треба прелазити границу достојанства

Тренер Црвене звезда Дејан Станковић био је задовољан након освајања Купа Србије, а самим тим и "дупле круне“. осврнуо се и на инциденте рекавши да не треба прелазити границу културе и достојанство дреса који носиш.

"Заокружили смо једну добру и јаку сезону, са дуплом круном. Заслуге иду момцима, јер од раног јула смо се окупили и ставили циљеве пред себе. На један леп начин смо заокружили сезону. Не знам да ли је било лепо, и не занима ме, јер кад треба кући да однесеш трофеј, брзо се заборави лепота", почео је Станковић.

 

Деки је послао поруку и на супротну страну Топчидерског брда.

"Желео бих да овом приликом поздравим и колегу Салета, да му честитам на изванредном раду. Од његовог доласка се Партизан побољшао, тврда су екипа, умеју да сакрију своје мане и ставе свој квалитет у први план. Нема јаке Звезде без јаког Партизана, ја верујем у то. Морају да буду јаки да бисмо подизали лествицу једни другима. Да бисмо гледали да будемо што бољи. Да подигнемо квалитет фудбала у Србији колико год је могуће".

"Мало сам уморан и од тактике и спремања утакмица. После 53-54 утакмице, циљ је био дупла круна и пролеће у Европи. Уморио сам се већ, ова утакмица се већ зове јуче, нама је битан циљ. Већ се спремамо полако за наредну сезону."

Станковић је такође рекао да није најбоље видео шта се дешавало на терену јер је сео на клупу, када је Гобељић скинуо шорц испред Стојковића, као и зашто су се сукобили Крстовић и Стојковић, али Деки је био изричит.

"Ја сам сео на клупу, нисам баш видео најбоље. Радовао сам се кад је дао гол, видео сам гужву... Не могу ја баш на све да утичем на оно што се дешава на терену и није увек свако могао да утиче на мене када сам био играч. Не треба прелазити границу културе и достојанство дреса који носиш. Може да се добије и да се изгуби, али треба да се знају начини како се то ради. Не могу баш да контролишем све емоције на терену."

 Нагласио је Станковић да су сви фудбалери изразили жељу да шутирају једанаестерац.

"Питао сам играче ко жели да шутира и сви су подигли руке, а после су се само поређали по реду. Било је њих шесторица, седморица који су одмах желели да шутирају. Знам их веома добро и нико се није повукао при извођењу једанаестераца."

Очекивао је шеф стручног штаба црвено-белих овакав меч, али је и нагласио да је морао да мења стил игре током 120 минута.

"Искрено очекивао сам овакав меч, чврсту и тешку утакмицу. Дошли смо до успеха четири кола пре краја првенства и треба држати фокус и концентрацију до краја сезоне. Како је отмицала утакмица приметио сам да није више било конструкције у игри, па смо пробали директно да угрозимо противника. Доста смо пробијали по левом боку преко Катаија, Иванића и Родића. Када је нестало бензина у ногама прешли смо на директну игру."

Говорио је Станковић о радовању играча после утакмице.

"Рекао сам да фудбалери треба да знају како да се понашају када водиш и када губиш. Окупили смо се после утакмице испод северне трибине где сам рекао играчима да треба бити велики у победи и поразу. Не могу да утучем у сваком моменту на дешавања на терену, а сигурно ће се кајати када се сутра ујутру пробуде. Могу да се извиним у име клуба, али то су одрасли момци и сами требају да узму одговорност за оно што су урадили. Заиста нисам видео шта се десило, јер сам кренуо да трчим према Борјану када смо победили. Идемо даље и видимо се на почетку припрема."

Нагласио је Дејан Станковић да су овом победом црвено-бели исписали нове странице историје, али и да их чека још много изазова у следећој сезони.

"Сваки моменат који можете искористите да испишете историју, то говорим играчима јер када завршите каријеру и оставите фудбал биће вам криво. Још једном свака част момцима, клубу и навијчима, а ја се надам да ће се они вратити што пре на трибине. Идемо даље, чека нас одмор и јаке припреме, још једном идемо даље", закључио је Станковић.

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво