Читај ми!

Челси и Ливерпул у Лиги шампиона, Лестер поражен од Тотенхема

У последњем колу Премијер лиге у сезони 2020-2021 Ливерпул и Челси ипак су успели да се домогну играња Лиге шампиона. Лестер Сити, који је био испред њих практично током читаве сезоне, поражен је од Тотенхема. Агуеро напушта Манчестер Сити као рекордер.

Серхио Агуеро је тако постигао 184 голова за Манчестер Сити, више него што је постигао иједан играч за један клуб у Премијер лиги.

Он је у тријумфу његовог тима над Евертоном од 5:0 ушао при резултатау 3:0, да би потом постигао два гола.

Ако смо знали да је Манчестер Сити шампион, што је овом мечу оставило само емотивну и естетску вредност, нисмо знали ко ће у Лигу шампиона поред два манчестерска тима (Јунајтед је у последњем колу савладао Вулверхемптон у гостима са 1:2).

Лестер је на домаћем терену поражен од Тотенхема са 2:4 и тиме је управо тим Брендана Роџерса остао без позиције међу четири најбоље екипе.

Џејми Варди је постигао два гола из пенала, што му је трећи такав учинак у сезони, што је наравно рекорд. Од 2014. године, Варди је постигао 26 голова из једанаестерца, више него иједан други играч у Енглеској.

Хари Кејн, који највероватније неће играти у Тотенхему наредне сезоне, успео је у последњем мечу сезоне да стигне до 37. директног учешћа у поготку (23 гола и 14 асистенција). То је његов најбољи учинак каријере, јер је у сезони 2016-2017 стао на броју 36.

Ливерпул је завршио сезону са 69 бодова, на трећем месту. У последњем колу екипа са Енфилда савладала је Кристал Палас са 2:0.

Садио Мане је постигао гол на осмом узастопном мечу против Кристал Паласа. Једини који је био немилосрдан подједнако према једном клубу био је Робин Ван Перси, стрелац на осам узастопних мечева против Стоука.

Челси је, дакле, и поред пораза од 2:1 у дуелу са Астон Вилом, стигао до места које је пре само пар месеци деловало недостижним.

Вест Хем је савладао Саутемптон са 3:0 и овај тим ће, такође, играти у Лиги Европе. Саутемптон је на овом мечу примио 67. гол у сезони. Ни у једној сезони нису примили више голова.

Шефилд Јунајтед је савладао Барнли са 1:0 и победом се сели у Чемпионшип. Дејвид Мекголдрик, фудбалер Шефилд Јунајтеда, постигао је 1000. гол ове премијерлигашке сезоне.

У осталим мечевима Лидс Јунајтед је савладао Вест Бромвич Албион са 3:1, Њукасл је савладао Фулам са 2:0, док је Арсенал био бољи од Брајтона са 2:0. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво