Читај ми!

Звезда прешла коту 100, након преокрета до врха напунила мрежу Златибора

Фудбалери Црвене звезде након преокрета савладали Златибор са 6:1 (0:1) у последњем мечу 36. кола Линглонг Суперлиге Србије. Црвено-бели су овом победом прешли коту од 100 освојених бодова, а са шест гола у мрежи противника стигли до 104. гола у сезони.

Златибор је издржао прво полувреме, на паузи имао је гол предности. Потом је екипа Дејана Станковића заиграла знатно агресивније и са шест голова до врха напунила мрежу гостију.

Звезда је нападала од првог звиждука судије стварала шансе, али је изостала реализација. Цевено-бели су имали теренску иницијативу, али нису стигли до гола.

Златибор је стрпљиво чекао своју шансу и дочекао је у 27. минуту. Слободан ударац са леве стране, око 35 метара од гола. Набачена лопта у казнени простор. Њу је прихватио Дашић, вратио је до Вукића, који прецизним ударцем вара голмана Петровића и погађа горњи десни угао гола.

Звезда је прилику за изједначење пропустила у 30. минуту. Гаврић је пробио по десној страни, ушао у казнени простор, упослио је Николића који је био у налету, уследио је ударац, али за мало непрецизан.

Своје шансе у првом делу игре нису искористи ни Фалчинели, два пута, Гаврић и Бен. Све у свему Звезда у првом делу игре није искористила иницијативу, тачније Златибор је успео да се одбрани, и сачува предност.

Не знамо шта је Дејан Станковић рекао играчима на полувремену, притом је у игру убацио Павкова, Иванића и Гајића, али црвено-бели су у другом полувремену одиграли савршено.

Већ у другом минуту наставка Звезда је стигла до изједначења. Сјаним ударцем са дистанце Иванић је матирао, у овој ситуацији немоћног Чубраковића.

Два минута касније на семафору је стајало 2:1 за црвено-беле. Родић је упутио центаршут, Чубраковић је избио лопту, али на његову несрећу она долази до Иванића који поново тресе мрежу.

У 54. минуту Црвена звезда је повећала предност. Павков је главом спустио лопту до Вељка Николића, који је дуго тражио простор за ударац, пронашао га је и погодио гол.

Није се Звезда зауставила. У 65. минуту у стрелце се уписао и Гаврић. Деловало је да црвено-бели из сваког напада могу да постигну гол.

Три минута касније нови гол за Звезду - 5:1. Гелор Канга се убацио из другог плана, успео је да се избори за лопту и проследи је у празну мрежу.

У 74. минуту Златибор је остао на терену са играчем мање, директан црвени картон зарадио је Ламбулић. Фалчинели је побегао одбрани гостију, на ивици шеснаестерца сустигао га је Ламбулић и оборио с леђа. Судији је преостало само да покаже играчу Златибора пут у свлачионицу.

Из слободног ударца са ивице шеснаестерца Канга је погодио пречку.

Коначних 6:1 у 84. минуту поставио је Павков. Након брзе акције Звезде Фалчинели се нашао очи у очи са голманом, Чубарковић је изашао као победник. До одбијене лопте први је стигао Павков и проследио је у мрежу.

До краја меча још неколико прилика пред голом Златибора, али није било промене резултата.

Суперлига Србије, 36. коло: 

Субота:
Вождовац - Напредак 4:2
Нови Пазар - Младост Лучани 4:1
Пролетер - Радник Сурдулица 3:0

Недеља:
Мачва - Војводина 2:5
Металац - Бачка 3:0
Раднички - Рад 2:2
Спартак - Инђија 1:0
ТСЦ -Јавор 2:1
Чукарички - Партизан 0:2
Црвена звезда - Златибор 6:1

Табела:
1. Црвена звезда 102
2. Партизан 92
3. Војводина 70
4. Чукарички 68
5. Радник 55
6. ТСЦ 52
7. Металац 51
8. Младост 51
9. Спартак 50
10. Вождовац 47
11. Напредак 47
12. Пролетер 47
13. Раднички 45
14. Јавор 45
15. Нови Пазар 45
16. Рад 44
17. Инђија 35
18. Златибор 28
19. Мачва 22
20. Бачка 16

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво