Читај ми!

Дали динар да уђу у Суперлигу, плаћају два да изађу - Уефа се договорила са већином "одметника"

Од 12 клубова који су покренули причу о Суперлиги, девет се покајало и признало грешку, али и прихватило последице и казне од Уефе.

Уефа је саопштила да је постигнут договор са девет од 12 клубова покретача Суперлиге, о последицама и казнама због покушаја оснивања такмичења ван званичних фудбалских организација.

Белу заставу су истакли Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Ливерпул, Тотенхем, Арсенал, Атлетико, Милан и Интер. 

Поменути клубови који су се одрекли Суперлиге, мораће да се одрекну и пет одсто Уефиног наградног фонда за прву сезону коју буду играли у међународним такмичењима.

Такође, као гест добре воље - уплатиће заједно 15 милиона евра за децу, омладину и нижеразредне клубове у локалним заједницама.

Уколико поново буду преговарали о учествовању у неком сличном такмичењу, ван званичних оквира, биће кажњени са 100 милиона евра, а 50 милиона ће платити уколико прекрше договор са Уефом.

"Након што су ови клубови преузели одговорност и показали жељу да поправе све што су направили, Уефа жели да затвори ово поглавље и настави даље у позитивном духу", поручио је први човек Европске фудбалске уније, Александар Чеферин.

Мадридски Реал, Барселона и Јувентус још не признају пораз, па се епилог борбе са Уефом тек очекује, а казне ће, без дилеме, бити далеко теже. 

 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво