Читај ми!

Челси или Реал Мадрид, ко ће бити други путник у Истанбул

Фудбалери Челсија и Реал Мадрида играју други меч полуфинала Лиге шампиона. Дуел пратите у директном преносу на Радио-телевизији Србије.

Док је Зинедин Зидан уочи дуела говорио о могућности, па и неопходности, да Еден Азар одигра меч у дресу Реал Мадрида достојан његовог вансеријског талента, Томас Тухел је морао да одговара на питања о продужетку уговора са Челсијем, у који је стигао тек пре пар месеци.

И управо можда најбоље илуструје у каквим моментима два тима дочекују овај сусрет. Челси је у форми и, од доласка немачког тренера, делује као тим способан да се бори за сваки могући трофеј. То у овом тренутку није реално у Премијер лиги због великог инцијалног заостатка за водећим тимом, али је зато итекако могуће у Лиги шампиона.

После 1:1 у Мадриду пре осам дана, путовање у Истанбул на финале Лиге шампиона делује веома реално.

Са друге стране, Реал Мадрид се бори за титулу у Шпанији, а наравно да је апсолутно конкурентан у овом двомечу, али не делелује као тим који игра близу горње границе својих могућности. Управо зато и питања која се тичу тог, још увек, нетакнутог потенцијала који у његовим редовима постоје.

Само су три пута до сада играли ова два тима. Осим поменутог дуела, то су били мечеви на турнејама у припремном периоду. Први је одигран 2013. године, када је Реал славио са 3:1, да би 2016. године тај резултат био 3:2.

Важно је истаћи да је Серхио Рамос допутовао са екипом у Лондон и да постоји могућност да се нађе на терену.Такође се вратио и Фреде Валверде.

Финале Лиге шампиона биће одиграно 29. маја на Олимпијском стадиону у Истанбулу.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво