Читај ми!

Лалатовић: Шанса младима, тешко мотивисати играче који немају нове уговоре

Тренер Војводине Ненад Лалатовић очекује неизвесну утакмицу против Радничког из Ниша, а потврдио је и да је овај меч права прилика за неке млађе играче. Дуел је на програму у среду од 16.00 на Карађорђу.

"Стара дама" у среду дочекује Раднички, који се грчевито бори за опстанак, док према речима Лалатовића, овај меч нема резултатски значај за његову екипу.

"За нас је, с једне стране ово тешка утакмица јер нам не доноси ништа, нити нам узима ишта. С друге стране, играћемо растерећено, а често када играчи немају притисак, играју најбоље што умеју, тако да ћемо ми сигурно ићи на победу и на овом мечу. Ми смо већ међу прва четири тима, одавно смо обезбедили Европу."

"Не могу да кажем да ли је то добро да или не, ја некако више волим да је све напето до самог краја, да нема опуштања. Играчима сам дао три слободна дана током празника, да буду са својим породицама и да се одморе. Јуче смо одрадили први тренинг, данас ћемо други, а већ сутра играмо утакмицу која Радничком много значи и може много да им донесе", рекао је Лалатовић.

Он је потом похвалио своје играче за које каже да су најзаслужнији за све успехе и резултате Војводине у протекле две сезоне.

"Морам да признам да је јако тешко да мотивишемо тим, јер имамо много играча којима истичу уговори и они ми и сами говоре "шефе, нисмо добили нове уговоре, а нисмо још увек нашли други клуб, не дај боже да се повредимо, можемо да останемо годину дана на улици без клуба и без примања". Ја сам поносан на своје играче, они су снага нашег клуба, јер онако одиграти друго полувреме против Црвене звезде, са три стопостотне шансе Зукића, Бојића и Гемовића, доказ је величине наших фудбалера."

"Такође, морам да додам да смо ми овде Коперфилди, само то код нас у клубу нико не може да каже, јер буџет Црвене звезде износи 30 милиона евра, Партизанов је 20 милиона, Чукарички има четири до пет милиона евра, а Војводина 2,5. То не говорим да бих хвалио себе већ своје играче, који заслужују нове уговоре. Нови стручни штаб ће довести нове играче, али не треба Војводина сада да доводи 10 нових фудбалера, јер ће бити јако тешко да понове овакве две сезоне."

"Ипак, ја управи клуба желим да нађу боље играче, који ће им донети боље резултате него ми, а желим им и да нађу бољег тренера од мене, иако сам сигуран да у наредних 50 година нико неће поновити успехе из претходне две године", нагласио је тренер старе даме и истакао да Војводина после дуже времена има прилику да игра јесен у Европи.
"Војводина има први пут прилику да уђе у групну фазу једног европског такмичења и да заради огроман новац, јер прво коло не игра, у другом и трећем је повлашћена и тек у четвртом могу да извуку неког звучног ривала."

"Не знам да ли водећи људи у клубу размишљају у том правцу, али није лако да се 7-10 нових играча лако уклопи у тако кратком периоду, са новим тренером. По мом мишљењу много теже ће ући у групну фазу у таквим околностима, иако је прилика заиста велика", додао је он.
Лалатовић је потврдио да ће шансу против Радничког добити неки млађи играчи, а посебно је истакао Владимира Милетића, члана омладинског тима Војводине.

"Имамо неколико повређених и уморних играча, одсутан ће бити Бралић, док Бјековић има корону. На овој утакмици имамо шансу да дамо минутажу Новевском и Милетићу и још неким млађим играчима. Почећемо и са стандардним играчима Стојковићем, Максимовићем, Деветком, ту ће бити и Симић, Зукић, Топић, Мркаић, али морамо да дамо шансу тим млађим играчима, да клуб може да види на кога може да рачуна у следећој сезони."

"Желимо да видимо да ли је Милетић за Војводину одмах или ће морати на позајмицу, мада игра феноменално у Омладинској лиги Србије и пред њим је велика каријера. Топић је већ показао да ће бити велики играч и сигуран сам да ће уз Зукића бити најтраженији члан Војводине", рекао је Лалатовић.

Он се осврнуо и на борбу за треће место са екипом Чукаричког, који у овом тренутку има два бода више од Војводине.

"Можда сам их ја мало изнервирао што сам рекао да ћемо сигурно бити трећи, али управа Чукаричког је одлучила да дуплира премије својим играчима ако буду испред нас и то је за сваку похвалу. Дакле, њих свакако чекају бонуси на крају сезоне ако буду четврти, а ако буду трећи, премије ће им бити дуплиране."

"То је још један показатељ како један први човек клуба воли своје играче. Због тога и доводи најбоље младе играче из Србије и ја им желим све најбоље. Не бих имао ништа против ни да буду трећи, ако им је толико стало. Ми смо своје циљеве остварили пласманом у Европу", закључио је Ненад Лалатовић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво