Читај ми!

Бундеслига у обавезном карантину до краја сезоне

Сви играчи и чланови стручних штабова фудбалских клубова у Бундеслиги биће у обавезном карантину током последња три кола немачког фудбалског шампионата како би се спречило даље ширење вируса ЦОВИД-19, јавља портал Атлетик.

Немачка фудбалска лига саопштила је да ће се мере предострожности и строге контроле спроводити у две фазе, а да ће у цео процес бити укључени и клубови друге Бундеслиге, где је већ отказано неколико мечева због пораста броја заражених у клубовима.

Према планираној процедури, од 3. маја играчима и члановима стручних штабова свих 36 клубова прве и друге Бундеслиге биће дозвољено да напуштају своје домове само због тренинга и утакмица.

Од 12. маја, сви клубови ће бити дужни да све време буду изоловани у својим тренинг камповима до завршетка сезоне 23. маја.

Немачка фудбалска лига одлучила се на овако драстичан потез како би реаговала превентивно и спречила могућа одлагања утакмица, самим тим и продужетак првенства, али и заразу потенцијалних репрезентативаца, што би угрозило припреме националног тима за Европско првенство.

Све је урађено по препоруци специјалне спортско-медицинске комисије којом је председавао проф. др Тим Мејер, а свим клубовима овакав могући сценарио најављен је још у марту.

Одлука је дефитивно донета након што је неколико фудбалера берлинске Херте, Карлсруеа и Кила заражено корона вирусом.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво