Читај ми!

Перез: Као да смо убили неког, а хтели смо да га спасемо

Председник Реала Мадрида Флорентино Перез изјавио да је разочаран што се пројекат европске Суперлиге распао за само два дана. Истакао је да су иза идеје биле добре намере и да Суперлига "још није завршена" јер се нису повукли сви клубови.

Само 48 сати пошто је званично саопштено формирање Суперлиге "12 величанстевних", клубови оснивачи почели су да се повлаче.


"Тужан сам и разочаран јер смо на овом пројекту радили скоро три године. Можда нисмо успели да објаснимо на прави начин како би све функционисало. Формат Лиге шампиона је застарио, занимљиво је тек од четвртфинала. Због тога смо желели да направимо такмичење у коме ће се најбољи клубови Европе састајати од самог почетка. Погледали смо бројке и схватили да бисмо зарадили много више новца. Други тимови такође.", рекао је Перез за шпански радио Кадена Сер.

Пројекат Суперлиге наишао је на осуду фудбалске јавности, реаговале су и Уефа, Фифа, али и навијачи клубова оснивача.

"Фифа је направила спектакл, као да смо активирали атомску бомбу. Можда нисмо објаснили како треба ово такмичење, али нисмо имали ни прилику. Једноставно, неки људи нису желели да се ово такмичење формира. Никада нисам видео тако агресиван наступ председника Уефа, а у фудбалу сам 20 година. Као да смо убили неког, као да смо убили фудбал. Напротив, покушали смо да га спасемо.", рекао је Перез, који је додао да Суперлига "још није завршена" јер се нису повукли сви клубови.

 

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво