Читај ми!

Станојевић: Нема калкулисања, јер нема поправног

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да је његов тим спреман за све сценарије на мечу против Војводине у полуфиналу Kупа Србије.

Меч се игра у среду од 19.05 сати на стадиону "Kарађорђе" у Новом Саду, а победник дуел пласираће се у велико финале.

"Играмо полуфинале на једну утакмицу, сви знамо шта она доноси. Увек је могуће да оде и у једном и другом правцу. Нема калкулисања, јер нема поправног. Идемо спремни и надам се добром резултату", рекао је Станојевић на видое конференцији пред меч.

Тренер црно-белих рекао је да зна у ком ће саставу екипа истрчати на стадион "Kарађорђе", као и да засад није познато да ли ће Сејдуба Сума путовати у Нови Сад, због проблема са мишићем.

Станојевић је истакао да ће очекује другачији дуел од оног у Суепрлиги, када је његов тим славио 2:0.

"Разлика је огромна између Kупа и првенства, овде немате поправни. Тешко је контролисати утакмицу у Kупу. Мислим да ће бити другачије, биће много више енергије и набоја. Сигурно је да ће бити мотивисани, игра се полуфинале Kупа. Неумесно је да се мешам у унутрашње ствари. Ми смо спремни, већ дуго играмо у добром ритму. Мислим да ће бити добра утакмица, право полуфинале", рекао је Станојевић и осврнуо се и на тренера Ненада Лалатовића, који зна како да припреми екипу за дуеле са Партизаном.

"Он је добар мотиватор, али ја њега гледам као озбиљног тренера који прави резултате. Он добро чита противнка, прилагођава игру у односу на ривала. Поштујем то што он ради, а све те ствари сада су секундарне".

Станојевић је упитан колико би Партизану значило евентуално освајање Kупа, с обзиром на то да претходне сезоне није освојени ниједан трофеј.

"Ми као велики клуб имамо обавезу резултата, на крају ћемо причати о свему томе. Значила би нам победа и могућност за борбу за трофеј. Не оптерећујемо се, припремао се као и за сваку утакмицу", рекао је Станојевић и додао да већ зна ко ће шутирати пенале, ако до њих дође.

"Вежбали смо пенале, припремили смо се за све сценарије. Знамо ко ће бити извођачи, али не знамо у ком ће правцу ићи утакмица".

Једно од питања за Станојевића било је да изнео свој став о формирању европске Суперлиге.

"Не бих ја ту причао, има људи који се баве тиме. Мишљења сам као 99 посто фудбалског света, наравно да се противимо тој идеји. То су и неке тржишне ствари на које ми не можемо да утичемо", закључио је Станојевић.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво