Читај ми!

Тотенхем отпустио Мориња

Жозе Морињо није више менаџер Тотенхема, пошто је лондонски клуб одлучио да раскине сарадњу са трофејним тренером. Клуб је путем званичног саопштења потврдио одлуку, а нови менаџер не би требало да буде именован пре краја сезоне.

Жозе Морињо више није менаџер Тотенхема, објавили су острвски медији. Не може се рећи да је то превелико изненађење, узимајући у обзир резултате клуба у последње време.

Спарси су тек седми на табели Премијер лиге, нису победили у последње три утакмице, а посебно болна била је елиминација у осмини финала Лиге Европе од загребачког Динама.

Морињо је ове сезоне забележио 13 пораза у свим такмичењима, што му се никада до сада није догодило у професионалној каријери.

Португалац је екипу преузео у новембру 2019, а на клупи је заменио Маурисија Покетина.

Тотенхему до краја сезоне предстоји грчевита борба за пласман у Лигу шампиона, то јест уколико већ следеће сезоне не буде формирана Суперлига, такмичење у којем је лондонски клуб један од оснивача.

Поједини медији преносе да је управо ситуација са Суперлигом довела до сукоба између челника клуба и менаџера, пошто Морињо наводно није хтео да изведе играче на тренинг као вид протеста због одлуке клуба да учествује у новом такмичењу.

До именовања новог менаџера тим ће водити Рајан Мејсон и Крис Пауел, а као главни фаворит за Морињовог наследника важи Јулијан Нагелсман.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво