Читај ми!

ЛЕ: Динамо без новог чуда, Виљареал, Јунајтед и Арсенал у полуфиналу

Фудбалери Виљареала, Манчестер јунајтеда и Арсенала придружили су се Роми у полуфиналу Лиге Европе. Динамо Загреб није успео да направи ново чудо и још једном је поражен од Виљареала (2:1), Јунајтед је и на свом стадиону савладао Гранаду 2:0, док је Арсенал био убедљив против Славије у Прагу – 4:0.

Познати су и полуфинални парови – Рома, која је елиминисала Ајакс нашег Душана Тадића, на мегдан ће "црвеним ђаволима", док ће Арсенал играти против Виљареала.

Дуел у Шпанији домаћин је дочекао у бољем расположењу, пошто је савладао Динамо у Загребу минималним резултатом, а екипа Унаја Емерија је већ до полувремена решила питање победника.

"Жута подморница" је у 36. минуту повела преко Пака Алкасера, да би Ђерара Морено у 43. погодио за великих 2:0 и тако је било јасно да се завршава европска бајка "модрих".

Једино што су гости успели јесте да ублаже пораз у другом полувремену, стрелац је био Мислав Оршић који је био херој у претходној рунди против Тотенхема.

Јунајтед је дочекао Гранаду са великом предношћу из првог сусрета (2:0) и готово из првог правог напада "оверио" полуфинале другог по јачини европског такмичења.

Лук Шо је центрирао са левог бока, Пол Погба скочио и захватио лопту главом, она је пала на волеј усамљеном Единсону Каванију, који је са пенала шаље у доњи леви угао.

У завршници је Хесус Ваљехо затресао сопствену мрежу за укупних 4:0 у двомечу.

Српски везиста Немања Матић одиграо је читав меч у екипи Олеа Гунара Солскјера.

У најтежој позицији пред реванш био је Арсенал јер је одиграо само 1:1 у Лондону са Славијом из Прага, али је све то анулирао у неколико минута средином првог полувремена у Прагу.

"Тобџије" су за шест минута постигле три поготка и тако обезбедиле да два представника Премијер лиге буду у полуфиналу Лиге Европе, баш као што је то случај са Лигом шампиона.

Прво је поништен погодак Емила Смита Роуа, који је неколико тренутака касније асистирао Пепеу за вођство. Потом је Александр Лаказет сигурно извео пенал, пре него што је Бакајо Сака потпуно нокаутирао Чехе.

Коначан резултат је у наставку поставио Лаказет, који је у одсуству Пјер-Емерика Обамејанга био капитен Арсенала.

Полуфиналне утакмице на програму су 29. априла и 6. маја.

Финале ће бити играно 26. маја у пољском Гдањску.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво