Спектакл Ливерпула и Реала на РТС1, Сити брани победу у Дортмунду

Реванш утакмицама између Ливерпула и Реал Мадрида, односно Борусије Дортмунд и Манчестер ситија, биће одлучена преостала два учесника полуфинала овогодишње Лиге шампиона. Окршај Ливерпула и Реала од 21.00 можете гледати у директном преносу на РТС1, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

Пред реванше "краљевски" клуб и "грађани" имају предност – Реал је победио Ливерпул 3:1 на свом стадиону, док Сити у Борусију носи вишак од једног гола (2:1).

Екипа Зинедина Зидана је против "црвених" пре осам дана одиграла један од најбољих мечева ове сезоне и близу је полуфинала, а сјајну седмицу комплетирала тријумфом над Барселоном у "Ел класику".

Иако има проблема са повредама и играчима зараженим коронавирусом, Реал је показао да уме да игра велике утакмице и сада има реалну наду да може до оба највреднија трофеја у овој сезони.

"Нећемо да бирамо, нити да говоримо о томе што је већ речено. Ово је нови дан, занима нас само ова утакмица, ништа друго. Покушаћемо да обезбедимо пролаз међу четири најбоља тима", каже Зидан.

Његов колега на другој страни Јирген Клоп свестан је колико ће његовом тиму бити тешко, али подсећа да је у прошлости Ливерпул правио и већа чуда.

"Када изгубите са 1:3, изгледа да сте већ испали, значи да немамо шта да изгубимо. Покушаћемо, то је посао који морамо да урадимо. Морамо да покушамо да победимо у тој утакмици и само то. Онда ц́емо већ видети", навео је немачки стручњак.

У истом термину Борусија ће на "Сигнал Идуна парку" дочекати Манчестер сити, који је победио у првом мечу, али није већ обезбедио пролаз међу четири најбоља тима на Старом континенту.

Голом у гостима, бундеслигаш је сачувао шансу за пласман даље, али ће имати великих проблема јер због повреда опет неће играти Џејдон Санчо, док су Марко Ројс и Матс Хумелс под знаком питања.

"Била би невероватна прича да победимо Манчестер сити и стигнемо до полуфинала Лиге шампиона упркос проблемима које имамо. Верујемо у то, али само веровање неће бити довољно. У првој утакмици смо показали да можемо да играмо против врхунског тима. Изгубили смо и сада морамо да постигнемо гол. Само одбрана неће бити довољна", поручио је тренер Един Терзић.

У полуфинале су се у уторак пласирали Пари Сен Жермен и Челси.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво