Све прштало у Ел Класику, Реал трећи пут узастопно савладао Барсу

Фудбалери Реала савладали су Барселону 2:1 у 246. Ел Класику и преузели прво место на табели Ла Лиге. Бензема и Крос донели предност "краљевском" клубу, узвратио Мингеза, у последњим секундама пречка спасла гол домаћина.

Највећи дерби светског фудбала, дуел Реала и Барселоне, у потпуности је оправдао очекивања. "Краљевски" клуб био је бољи ривал и заслужено однео победу - 2:1.

Права је штета што публика није могла да присуствује утакмици одиграној на стадиону "Алфредо ди Стефано", али играчима обе екипе то није сметало да пруже фантастичну фудбалску представу и прикажу све оно што овај спорт чини "најважнијом споредном ствари на свету".

Значај утакмице натерао је два тренера, Зинедина Зидана и Роналда Кумана, да на терен изведу изузетно офанзивне формације, што се и одразило на квалитет меча, а у таквој игри боље се снашао Реал и освојио бодове вредне можда и титуле.

Од почетка меча играло се отворено на обе стране, а Реал је први озбиљније запретио и одмах постигао гол. Валверде је одлично повукао напад, додао на бок до Лукаса, који шаље центаршут по земљи, а Бензема сјајно реагује и петом тресе мрежу Тер Штегена.

Барса је покушала да преузме иницијативу, а Реал је претио из контри. После једног брзог напада, оборен је Винисијус на ивици казненог простора, а Тони Крос успешно извео слободни ударац за 2:0 у 27. минуту.

Барса није имала среће код поготка Кроса, пошто је лопта пре уласка у гол закачила два играча Блаугране, али зато јесте у 33. минуту, када је Валверде снажним ударцем завршио фантастичну контру Реала, али је лопта завршила на стативи Тер Штегеновог гола.

Најбоље прилике у првом делу Барса је имала у зауставном времену. Прво је Меси покушао директно из корнера да савлада Куртоу, али је погодио стативу, да би само 30-ак секунди касније још једном покушао Аргентинац, овога пута белгијски голман ногом брани његов шут.

Куман је друго полувреме почео са Гризманом на терену. Допринос Француза постао је конкретан у 60. минуту, када је бивши играч Атлетика пропустио лопту Оскару Мингези који се одлично сналази и смањује резултат на 2:1.

У већем делу другог полувремена падала је изузетно јака киша у Мадриду, али су играчи обе екипе и поред тога успели да направе по неколико прилика.

Зидан је одлучио на 20 минута пре краја да "затвори" меч, из игре је извео Бензему и Винисијуса, уместо којих су прилику добили Маријано и Иско.

Гости су у 84. минуту тражили пенал, после дуела Мендија и Брајтвајта, али је судија Хесус Хил Манзано само одмахнуо руком.

У 90. минуту Реал остаје са играчем мање на терену. Каземиро је једном минуту два пута добио жути картон, па га је судија Манзано послао у свлачионицу.

У последњим секундама меча млади Илаиш могао је да буде херој Барселоне, али је његов ударац завршио на пречки Реаловог гола.

Реал је трећи пут узастопно славио у Ел Класику и тако дошао до првог места на табели са 66 освојених бодова, колико има и Атлетико уз меч мање (у недељу против Бетиса у гостима).

Барселона је остала трећа са бодом мање у односу на мадридски двојац.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво