Иванић срушио Партизан у дербију, Звезда близу шампионског пехара

Фудбалери Црвене звезде победили су Партизан минималним резултатом (1:0) у 164. "вечитом дербију". Звезда је тријумфовала над љутим ривалом први пут од 2019. године, а човек одлуке био је један од најбољих играча тима ове сезоне – Мирко Иванић. Црвено-бели су овим тријумфом направили одлучујући корак ка титули, четвртој узастопној у домаћем шампионату.

Екипа Дејана Станковића сада има 86 бодова, 12 више од Партизана, који је вероватно изгубио све шансе да прекине доминацију Звезде.

Такође, клуб из Љутице Богдана остварио је 18. узастопну победу, прекинувши уједно велику серију Партизана од 19 тријумфа.

Дуел на нашем највећем стадиону очекивано је почео споро и опрезно, упркос изјавама обојице тренера да ће ићи на победу. Црвено-бели су препустили иницијативу највећем ривалу и чекали контре и полуконтре, али је тај приступ могао да им се обије о главу.

Партизан је имао императив победе и био много опаснији и конкретнији у првих пола сата, делом и због тога што је добио неколико "поклона".

Милан Борјан, Милош Дегенек и Немања Милуновић направили су неколико грешака, након којих су покушавали Такума Асано и Бибрас Натхо, али без већих узбуђења.

Средином првог дела игре ситуација на терену се полако мењала, актуелни шампион Србије преузео је иницијативу и почео да стеже обруч испред казненог простора који је чувао Владимир Стојковић.

Делом због лошег терена, обема екипама је мало недостајало да креирају праву шансу, све до 34. минута, када је најближи голу био Вељко Николић. Млади везиста црвено-белих нешто слабије је прихватио лопту после акције Мирка Иванића и додавања Милана Гајића, морао је да дрибла, па је његов ударац одбранио Стојковић.

Финиш полувремена припао је поново гостима – прво је после муњевитог контранапада и шута Филипа Холендера пречка спречила вођство Партизана, да би одличном Немањи Јовићу мало недостајало да затресе мрежу Борјана, па се на петнаестоминутну паузу отишло најнепопуларнијим резултатом (0:0).

Обојица тренера направила су измене на почетку другог дела, на терену су се нашли Гејлор Канга и Дијего Фалчинели с једне, те Лазар Марковић с друге стране.

Звезда је одлучила да промени утисак из првих 45 минута и кренула је офанзивније, константно притискајући противника на његовој половини.

После по једне полушансе пред головима Стојковића и Борјана, испоставиће се одлучујући детаљ на утакмици догодио се у 58. минуту. После прекида с левог бока, лопта је завршила у корнеру, који је одлично извео Канга.

Највиши на првој стативи био је Мирко Иванић, захватио је главом и послао у супротну малу мрежу немоћног Стојковића.

Тада се, као да су навијачи били на трибинама, надвио дим од бакљи изнад стадиона, а како је време одмицало, гостујући играчи и стручни штаб били су све нервознији.

Прво је Александар Станојевић бурно реаговао после једне ситуације, потом је умало виђена туча играча након фаула резервисте Милоша Јојића, али су арбитри некако успели да смире страсти.

Звезда је отерала ривала далеко од гола и Партизан је припретио тек у финишу. Борјан је спасао свој тим приликом шута Суме и црвено-бели су до краја издржали за велики тријумф у 164. "вечитом дербију".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво