Замбија, тренер пуцао да се одбрани од навијача

Полиција у Замбији истражује инцидент у коме је фудбалски тренер на крају утакмице испалио осам хитаца у ваздух, да би се наводно одбранио од навијача након што је његов тим изгубио.

АП преноси да је Есу Чало Зулу, тренер фудбалског клуба "Зеско Чипата" испалио три хица на терену на крају меча, а затим још пет код возила свог тима, паркираног у близини игралишта.

Инцидент се догодио након што је његов трећелигаш у суботу изгубио од локалног ривала "Призн Лепардс Чипата" у источној провинцији Замбије са 1:0.

Полиција је саопштила да је Зулу признао да је пуцао, али да је навео да је то било у самоодбрани, пошто је морао да испали хице у ваздух како би растерао присталице тима које га не подржавају и који су га окружили након утакмице, а затим претиле да ће каменовати тимско возило.

Замбијски фудбалски савез поручио је да чека званични извештај о инциденту од делегата лиге на утакмици пре него што предузме било какву акцију, а полиција, која је запленила пиштољ, навела је да је он прибављен легално и да тренер има дозволу за њега.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво