Читај ми!

Пиксијеви пулени изазивају Роналда и екипу, срце на терену за нови култ репрезентације

На крилима победе против Ираца (3:2) репрезентација Србије дочекује Португалију у мечу другог кола Квалификација за Светско првенство. У игри су нова три бода за корак ближе ка Светском првенству. Очекује нас тотално другачији дуел, пре свега зато што је у питању нови ривал, европски шампион предвођен једним од највећих фудбалера данашњице Кристијаном Роналдом. Наша селекција има своје адуте. Свакако очекује нас спектакл на стадиону Рајко Митић. Дуел се игра од 20.45.

Нови селектор Драган Стојковић донео је неопходно самопоуздање нашој селекцији. Сви репрезентивци су играли и у претходном циклусу, али сада је нешто ново. Нова енергија, а можда и најважније, нова жеља за успехом за голом више, вера у себе.

Оно што је углавном, до сада, било карактеристично за наш фудбал да после примљеног гола екипа падне, игра се распадне и противник доминира, сада није случај. Деловало је да је наша селекција после гола у нашој мрежи заиграла још одлучније. Некако, приметило се, да је преовладала жеља да се што пре дође до преокрета.

Под диригентском палицом Пиксија, који је са клупе командовао идемо даље, и на тај начин улио додатно сампоуздање изабраницима, све је деловало много течније. Наставила је наша селекција да доминира тереном "гол је висио у ваздуху", и уследио је заслужени преокрет.

Сада нам долази много озбиљнији ривал са свим својим врлинама и манама предвођен Кристијаном Роналдом. О њему не треба трошити речи шта значи свакој екипи, али и противнику. Један из плејаде играча који се "игра" фудбала. Лакоћа којом се креће по терену фасцинира, његове лопте имају "очи", тако да ће наша одбрана бити на великом искушењу.

Максимална концентрација током целог меча, стриктно поштовање замисли селектора, пуно трчања и наравно мало спортске среће потребно је нашим момцима вечерас.

Многи ће рећи да није то више тај Роналдо. Можда и није онај пре пет до десет година. Ипак, са 36 година и даље је врхунски играч. Гладан је голова и успеха, а то га је пратило током целе каријере. Посебно је мотивисан кад игра за националну селекцију и увек се труди да да више од свог максимума.

Памтим дуел, још када је играо у Јунајтеду. Сер Алекс Фергусон га је у 78. минуту извео из игре при убедљивом вођству његовог тима, а он је био најбољи на терену. Роналдо је био тужан што је био замењен, желео је да игра. То мноого говори са којом мотивацијом улази у сваки сусрет.

Такав играч увек даје све од себе. Притом није сам на терену. Темпераменти Португалци имају широку ротацију и опасност вреба са свих позиција. Поглед на њихов састав довољно говори.

Португалија у меч улази као фаворит. То је додатни мотив за нашу селекцију да покаже да може да се бори са најбољима. Што да не и дође до победе. Никада нисмо стрепели кад играмо против, на папиру, бољих селекција. Неретко се дешавало да у квалификацијама "пропаднемо" после мечева са слабијим селекцијама, а са оним врхумским изађемо са бољим скором.

Управо са Пиксијем добићемо и то да је сваки дуел важан. Да сваки противник мора да се схвати најозбиљније и да екипа током целог меча мора да иде на то да постигне још један гол, без обзира шта пише на семафору.

Кладионице веће шансе дају противнику, квоте за победу Португалије крећу се око 1.80, док на победу наше селекције иду око 5.10, за нерешено се нуди око 3.40. Ето додатног мотива за наше играче да дају свој максимум на вечерашњем дуелу, без обзира за којих једанаест се Пикси одлучи.

Селектори си су били обазриви пред овај дуел, сваки је причао у суперлативу о противнику, али и о вери у своју екипи.

Португалија је једна од најбољих, ако не и најбоља екипа у Европи, коју веома ценимо и поштујемо, али верујемо да имамо квалитет да им се супротставимо,рекао је поред осталог селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

Селектор фудбалске репрезентације Португалије, Фернандо Сантос, рекао је да његова екипа поштује репрезентацију Србије, али да је у Београд дошла да победи.

Било како било очекује нас спектакл на стадиону Рајко Митић, жестока борба прса у прса са јаким противником. Недостајаће навијачи и тај додатни ветар у леђа нашој селекцији.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво