Читај ми!

ЛЕ: Тадићев Ајакс у дербију са Ромом, лакши посао за премијерлигаше

Четврфинале Лиге Европе обележиће дерби Ајакса и Роме, док ће премијерлигаши имати нешто лакши посао – Манчестер јунајтед ће играти против Гранаде, а Арсенал иде на мегдан Славији из Прага. У последњем четвртфиналу загребачки Динамо се састаје са Виљареалом, одлучено је жребом у Ниону.

"Црвени ђаволи" важе можда и за највећег фаворита за освајање такмичења, а до полуфинала ће им на путу стајати Гранада, која је на дебију остварила највећи успех у историји клуба.

Гранада не само да дебитује у Лиги Европе, него генерално у европским такмичењеима, пошто до сада није имала срећу да се пласира у било које.

Славија из Прага ће против Арсенала играти трећи пут са неким острвским клубом ове сезоне јер је претходно елиминисала Лестер сити и Ренџерс.

Динамо наставља европску бајку након спектакуларне елиминације Морињовог Тотенхема, али ће имати тежак посао – на другој страни биће Виљареал са Унајем Емеријем на клупи, специјалистом за друго по јачини европско фудбалско такмичење.

Познати су и распореди полуфинала – победник меча између Гранаде и Јунајтеда ће у првом полуфиналу бити домаћин бољем из дербија Ајакса и Роме. На другој страни костура укршају се Арсенал/Славија Праг и Динамо Загреб/Виљареал.

Прве четвртфиналне утакмице Лиге Европе играју се 8. априла, а реванши седам дана касније.

Када је у питању полуфинале, први меч ће бити игран 29. априла, а реванш 6. маја.

Финале је заказано за 26. мај у пољском Гдањску.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво