Читај ми!

Барселона недовољно добра у Паризу, Ливепул опет прејак за Лајпциг

Екипе Пари Сен Жермена и Ливерпула избориле су пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Барселона је одиграла, у етапама, поприлично пристојан сусрет у Паризу, што јој је донело свакако довољно прилика да постигне и више од једног гола.

Међутим, повео је Пари Сен Жермен, а гол је дело Килијана Мбапеа. Француз, коме је 22 године и 80 дана, тиме је постао најмлађи стрелац 25 голова у Лиги шампиона. Као власник овог рекорда претекао је управо Лионела Месија, који је до 25. гола стигао када је био је старији 206 дана.

Управо је Меси постигао јако леп погодак за 1:1, иначе свој 19. ван казненог простора у Лиги шампиона. Само је Кристијано Роналдо постигао више (20).

Меси је имао прилику да постигне још један гол и тиме заиста учини овај меч резултатски интересантним, али је промашио једанаестерац, што у Лиги шампиона није урадио од 2015. године, када је Барселона играла са Манчестер Ситијем. Осам пута је био прецизан од тада.

До краја Барселона је нападала, али није успела да стигне до гола, а у међувремену је и Пари Сен Жермен пропустио неколико прилика.

Напослетку, први пут од сезоне 2006-2007, Барселона неће играти у четвртфиналу Лиге шампиона.

Осим Пари Сен Жермена, тамо ће места бити и за Ливерпул, који је, баш као у првом мечу, савладао Лајпциг са 2:0.

Немачки тим је имао неколико веома изгледних прилика у уводним деловима утакмице, али је до голова ипак стигао Ливерпул, и то у само пар минута саме завршнице сусрета (71. и 74. минут).

Прво је прецизан био Салах, да би Мане постигао свој 12. погодак у нокаут фази Лиге шампиона. Од његовог дебија у такмичењу у сезони 2017-2018, само је Кристијано Роналдо постигао више (13).

Ливерпул је, у веома чудној сезони за њих (у 2021. години су више голова постигли на Пушкаш арени него на свом Енфилду -2:1), успео да настави барем један успешни низ. Од доласка Јиргена Клопа, Ливерпул је успео да прође у 12 двомеча у европским такмичењима, а само је једном био неуспешан. Атлетико Марид елиминисао га је прошле године.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво