Читај ми!

Бирманчевић: Чукаричком желим да оствари своје амбиције

Офанзивни везиста Чукаричког Вељко Бирманчевић потписао је уговор са прваком Шведске екипом Малмеа, па је победу свог сада већ бившег тима против Металца са 2:0 одгледао са клупе. Опраштајући се од тима Бирманчевић је истакао жељу да Чукарички оствари своје амбиције и избори се за квалификације за Лигу Конфедерација.

Бирманчевић је прво прокоментарисао за њега необичну ситуацију у којој је са клупе посматрао победу свог тима.

"Навикао сам да будем стартер, да играм од почетка меча, тако да ми је било врло чудно да будем на клупи. Наравно, радовао сам се головима, потом и победи Чукаричког. У међувремену, потписао сам за Малме, а мој бивши тим се попео на треће место. Ту их остављам, са лепом залихом за Европу. Клубу пре свега желим да оствари своје амбиције и избори се за квалификације за Лигу Конфедерација", рекао је Бирманчевић за клупски сајт.

Стрелац девет голова за Чукарички у текућој сезони потписао је уговор са Малмеом, који ће бити велики изазов у наставку његове каријере.

"Највише је пресудило то што ме је Малме баш желео,и то као играча који би био један од ослонаца тима. Ово ће бити мој први инострани ангажман, а изабрао сам клуб са великом традицијом, један од највећих у Скандинавији. Клуб који је освојио мноштво трофеја, изнедрио једног Златана Ибрахимовића".

Бирманчевић ће са Малмеом учествовати у квалификацијама за Лигу шампиона, а 10. априла почеће шампионат ове скандинавске земље, пре тога и такмичење у шведском Купу.

"То ће бити велики изазов, драго ми је да ћу се на том нивоу опробати и на европској сцени. Већ сам играо са Чукаричким у квалификацијама за Лигу Европе, ово је сада степеник више. Волео бих да се са Малмеом пласирам у групну фазу неког од европских такмичења, било да је то Лига шампиона или Лига Европе."

О периоду проведеном на Бановом брду Бирманчевић има само лепе речи.

"Провео сам ту две и по године, прву на позајмици, потом сам постао играч Чукаричког. Памтићу многе ствари, али пре свега морам да истакнем да сам стекао пријатељства за читав живот. То је вредније од свега и најбитније из тог читавог периода. Што се тиче игара, најбољи период је био од доласка тренера Ђорђевића, постигао сам 11 голова, имао доста асистенција, клуб је имао прилично добар скор. То су препознали и инострани клубови, па је уследио и одлазак у Шведску. Сматрам да сам оставио траг у Чукаричком и врло ми је драго због тога", истакао је Бирманчевић.

Из дреса Чукаричког Бирманчевић је стигао и до мечева за „А" селекцију Србије.

"Био сам раније стандардан у младој репрезентацији Србије, а потом сам добио позив за национлану селекцију у дуелима против Доминиканске републике и Панаме. Јесте то била „Б" селекција, али и велики корак у каријери за мене. Од кад сам почео да се бавим фудбалом, највећи циљ је био дрес репрезентације Србије. У Чукаричком сам скренуо пажњу на себе, надам се да бих из Малмеа могао и до дреса репрезентације Србије", закључио је Бирманчевић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво