Читај ми!

Пикси за РТС: Желим да Србија доминира, верујем да ћемо играти на Светском првенству

Нови селектор фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић Пикси, гостовао је у Дневнику, где је причао о циљевима и идеји коју има за "орлове".

Драган Стојковић Пикси преузео је место селектора А фудбалске репрезентације Србије.

"Надам се да ћу испунити очекивања на најбољи могући начин. Јако сам срећан што сам селектор Србије и доживљавам ово емотивно, јер је велика част и обавеза представљати своју земљу", рекао је Стојковић.

Пут до Светског првенства није нимало лак, али легенда југословенског и српског фудбала верује да је могуће.

"Да не верујем, не бих се прихватио посла... Имамо потенцијал, ове квалификације ће бити велики изазов, а ја верујем да можемо. Неће бити лако, никада није лако. Тешки противници у групи, али се морамо концентрисати на себе, да направимо здраву групу која ће моћи да одговори изазову".

Многе занима како ће играти екипа Драгана Стојковића, једног од најталентованијих и најбољих фудбалера са ових простора. 

"На мени је да решим проблеме, а радити у фудбалу је управо то - проналажење решења. Желим да играмо игру која ће се свидети свима. Тражим и волим да моја екипа доминира, да диктира темпо. Да се, од почетка до краја утакмице, ми питамо. Увек сам фокусиран на свој тим, не на противника", рекао је Стојковић.

Он већ има идеју на кога може да рачуна, а признаје да ће можда бити изненађења у петак, када буде саопштио списак играча.

Стојковић је оформио стручни штаб, верује да је изабрао "добре људе, који добро познају фудбал и који ће бити од користи".

"Циљ је одлазак на Светско првенство. Мене само то занима, верујем и јавност. Учинићемо све да дођемо до тог циља. Неће бити лако, али верујем да можемо", закључио је Пикси. 

Стојковић је потписао уговор на три године, тачније до краја квалификација за ЕП 2024. године. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво