Читај ми!

Асано погађао, Партизан у дербију бољи од Војводине

Фудбалери Партизана победили су Војводину резултатом 2:0, у дербију којим је отворено 25. коло Линглонг Суперлиге Србије. Партизан је наставио серију сјајних резултата и потпуно заслужено дошао до тријумфа над Вошом, пошто је био бољи од првог до последњег минута.

Црно-бели су у дуел ушли са великом дозом самопоуздања после 12 узастопних победа, али и огромном жељом да се реваншира противнику за поразе у прошлој сезони.

Подсетимо, Војводина је два пута у кратком временском периоду тада савладала Партизан и, између осталог, оставила клуб из Хумске без трофеја у Купу Србије.

Због тога су изабраници Александра Станојевића кренули офанзивно и имали контролу од почетка, али већих узбуђења није било све до 25. минута. Тада је најбољи стрелац домаћих Такума Асано постигао гол из једног потпуно мирног напада.

Милош Јојић је повукао лопту кроз средину, одложио на десну страну до Јапанца који је шутирао из прве и помало изненадио голмана Николу Симића, погодивши супротну малу мрежу.

Пет минута касније мало је недостајало Николи Дринчићу да изненади Владимира Стојковића директно из корнера, да би финиш првог полувремена припао поново Асану. Покушао је крилни нападач Партизана два пута, пре него што је у 44. минуту промашио стотопостотну шансу да дуплира предност домаћих.

Тада није успео, па се на петнаестоминутну паузу отишло резултатом 1:0, али јесте у 63. минуту, када је дуплирао предност свог тима.

Учинио је то на фантастичну асистенцију Бибраса Натха, који га је пронашао у срцу казненог простора, између неколико дефанзиваца. Асано је избегао офсајд, окренуо се и други пут затресао мрежу.

Неколико минута касније Петар Бојић је промашио колосалну прилику да врати "лале" у живот, непрецизан је био са ивице петерца и тада је било јасно да ће бодови остати у Хумској.

Станојевићеви изабраници су рутински привели меч крају и забележили 13. узастопну победу.

Партизан је поново пришао првопласираној Црвеној звезди на три бода, али има две утакмице више, док је Војводина остала на трећем месту са 50 бодова, чак 12 мање од данашњег противника.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво