Читај ми!

Звезда се брзо опоравила од Милана и декласирала Пролетер

Фудбалери Црвене звезде победили су новосадски Пролетер са 4:0, у последњој утакмици 24. кола Линглонг Суперлиге Србије. Звезда се брзо опоравила од испадања у шеснаестини финала Лиге Европе од Милана и наставила да доминира у домаћем шампионату.

Само три дана пошто су несрећно остали без пласмана у осмину финала другог по јачини европског такмичења, црвено-бели су дочекали Пролетер, који је имао чак седам бонус играча у стартној постави.

Међутим, од првог минута, када је Милан Павков запретио, јасно је било да ће момци у жутим дресовима имати великих проблема на стадиону "Рајко Митић".

То је потврђено када је Мирко Иванић у 10. минуту погодио пречку, потом је Ел Фарду Бен из слободног ударца затресао стативу, а нешто касније и Павков промашио оквир у ситуацији "1 на 1" са голманом.

Разлика у квалитету је била очигледна и у 22. минуту домаћин је пронашао пут до мреже Жупића – после грешке испред казненог простора, лопта је стигла до Милана Родића који је тражио Павкова у петерцу. Леандро је био испред њега и у покушају да интервенише, постигао ауто-гол.

Десет минута касније на семафору је писало 2:0, сада је лепу акцију Гејлора Канге, Милана Гајића и Бена поготком крунисао Вељко Николић и тим резултатом се отишло на одмор.

Могло је да буде много другачије да голман пролетера Кристијан Жупић није одлично реаговао у два наврата, а онда и судије поништиле регуларан гол Павкова, који је поништен због офсајда. Поготку је претходио диван напад и асистенција Бена, али је помоћни судија подигао заставицу и сигнализирао недозвољену позицију.

Други део игре почео је изменама, на терену су се нашли Александар Катаи и Славољуб Срнић, а Звезда у 55. минуту повисила на 3:0.

По левој страни је прошао Николић, вратио на петерац одакле је Леандо напуцао саиграча Пејића у покушају да отклони опасност. Лопта је пала на ногу Бену, којем није било тешко да се упише у листу стрелаца.

Тада је, очекивано, опао ритам на нашем највећем стадиону и Звезда је до краја рутински сачувала вођство, а коначан резултат је повратничким голом поставио Катаи.

Овим тријумфом Станковићева екипа дошла је до 65 бодова, шест више од другопласираног Партизана, који има и утакмицу више.

Пролетер је остао седми са 37 бодова.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво