Читај ми!

Фалко: Навијачи Звезде ће уживати у мојим играма

Најтрофејни српски фудбалски клуб Црвена звезда данас је представила своје последње и велико појачање из Италије, нападача Филипа Фалка, који је потписао двоипогодишњи уговор са црвено-белима. Фудбал је за мене забава, играм се на терену и надам се да ће навијачи уживати, поручио је Фалко том приликом.

Фалко је на промоцији истакао велико задовољство поводом доласка у редове шампиона Србије.

”Одлично сам дочекан у клубу. Познајем историју Црвене звезде, али нисам очекивао тако топлу добродошлицу. Први утисци су прелепи, био сам одушевљен по доласку у Турску. Само желим да остварујем што боље резултате са Звездом, то је моја амбиција”, рекоа је на почетку Фалко.

Свестан је омалени Италијан да су велика очекивања од њега, али га то како каже и додатно мотивише.

”Велики подстрек су висока очекивања за мене. Много сам уложио у своју игру последњих година да бих био на ниову на ком сам сад. У сваком тиму у ком сам играо сам давао све од себе и надам се да ће моје способности доћи до изражаја и у Београду. Фудбал је за мене забава, играм се на терену и надам се да ће навијачи уживати”.

У Црвеној звезди га је дочекао један сународник Дијего Фалчинели, а њихово познанство траје већ дуго.

”Познајемо се одавно и ценим га и као човека и као фудбалера. Надам се да ћемо добро сарађивати на терену”, поручио је Фалко..

Како тврди осећа се веома спремно.

”Тренирао сам, али нисам играо утакмице у последње време. Ипак, осећам се спремно, а потпуно ћу у ритам ући онда када почну утакмице”.

Упознат је и са српским фудбалом, а један од фудбалских узора му је управо био Дејан Станковић.

”Знам да је у Србији квалитет фудбала веома висок. Још од детињства сам пратио шта се дешава у српском фудбалу и највише се дивим Дејану Станковићу. Он је освојио све што је могао, поготово у Интеру. Очигледно је да има победнички менталитет и да га је донео у Србију. Знам и за важност вечитог дербија и једва чекам да заиграм ту утакмицу”, искрен је Фалко.

За крај говорио је о предостојећем дуелу са Миланом и о песми коју су му навијачи Лечеа посветили.

”Знам Кесија, играли смо у Ћезени. Имам добро мишљење о њему, водићемо велику борбу на средини терена. Што се песме тиче - поносан сам на то. Знам да је многа деца певају и то ме мотивише да будем још бољи. Што се тиче мене као личности, рекао бих да сам озбиљан, професионалац и да волим мир”, закључио је Фалко.

Прве утиске о Филипу Фалку изнео је спортски директор Звезде Митар Мркела.

”Може да игра све три позиције иза нападача и то са великим успехом. Изузетно је технички поткован, снажан у дуел игри, добар у један на један ситуацијама и верујем да ће бити велико појачање за наш тим. Одиграо је сјајно прошле године у Серији А, и волео бих да те игре понови у Црвеној звезди. Задовољни смо са тренутним играчким кадром, мислим да смо добро попуњени на свим позицијама, изузев ако се не деси понуда коју не можемо да одбијемо, једино у том случају ћемо довести играча. У овом тренутку припремамо тим за следећу сезону, зимски прелазни рок је најбоље време за то, зато што квалификације за Европу, које су нама веома важне почињу рано и у периоду пре квалификација јако је тешко довести квалитетно решење за Црвену звезду”, рекао је Мркела.

Фалко је у Црвеној звезди задужио дрес са бројем 11, што симболизује датум његовог рођења.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво