Читај ми!

Миран последњи дан прелазног рока: Ливерпул довео штопере, борба за Упамекана, Радоњић у Херти

Последњи дан прелазног рока у најбољим европским лигама протиче мирно и без већих имена и потрошња новца. Ливерпул је своје редове напокон појачао преко потребним дефанзивцима, Рома је "украла" Јувентусу талентованог Американца, док се Арсенал ослободио неколико фудбалера.

Као што се и очекивало, коронавирус је у великој мери поново утицао на прелазни рок у европском фудбалу.

Како је рекао трансфер експерт и новинар Скаја Фабрисио Романо, јануарско тржиште је веома специфично, а овогодишње вероватно и више него било које друго у историји овог спорта.

Сви траснфери који ће бити поменути у тексту још увек нису реализовани, али се веома брзо очекује званична потврда клубова.

Највише пажње привукао је Ливерпул, који је чекао до последњег тренутка како би довео преко потребна појачања на позицији штопера.

"Црвени" су се малтене од почетка сезоне мучили и крпили позиције централног дефанзивца, те су често на том месту играли играчи из средине терена, попут Фабиња и Хендерсона.

Наговештало се протеклих дана за кога би Ливерпул могао да се одлучи, а избор је пао на двојицу младих и талентованих играча.

Први је Бен Дејвис, 25-годњишњи дефанзивац који долази из редова Престона.

Како наводи Романо, Дејвис је прошао лекарске прегледе и очекује се да цена његовог трансфера износи око 4 милиона евра.

Други штопер којег су довели "црвени" је Озан Кабак, Турчин из Шалкеа.

Кабак у Ливерпул стиже на позајмицу, са опцијом откупа. Ливерпул би саму позајмицу требало да плати око 2,5 милиона евра, док би трајна куповина износила око 30 милиона евра.

Млади штопер ће у марту напунити 21 годину, већ је прошао медицинске прегледе и договорио личне услове са енглеским клубом.

Кабакова замена у Шалкеу биће Шкродан Мустафи.

Немачки дефанзивац је раскинуо уговор са Арсеналом и у Гелзенкирхен стиже као слободан играч.

Што се тиче Арсенала, он ће до краја сезоне остати без услуга још једног фудбалера, а ради се о Ејнглсију Мејтланду-Најлсу.

Млади Енглез ће други пут у каријери ићи на позајмицу, а овога пута дестинација је Вест Бромич Албион. Причало се да би ВБА могао да доведе и Риса Нелсона из Арсенала, за кога је била заинтересована и Валенсија, али ће Нелсон највероватније остати у редовима "тобџија".

Занимљива пословања последњег дана прелазног рока имала је екипа Херте, која се појачала са Немањом Радоњићем и Самијем Кедиром

Српски крилни фудбалер у Берлин иде у виду шестомесечне позајмице, док је Кедира дошао као слободан играч.

Неколико занимљивих трансфера одвило се у Италији. 

Рома је успела да "украде" Брајана Рејнолдса Јувентусу.

Американац који има 19 година и игра на позицији десног бека виђен је као нова аквизиција "старе даме", али се у последњим моментима у трансфер укључила "вучица" и осигурала долазак талентованог фудбалера.

Рејнолдс првобитно стиже у Рому на позајмицу до јуна, а онда ће Рома имати шансу да откупи његов уговор за нешто мање од осам милиона евра.

Аталанта је појачала своје редове Виктором Коваленком, који долази из Шахтјора.

Украјинац има 24 године, игра на позицији офанзивног везисте, а његов трансфер коштао је италијанску екипу тек нешто мање од једног милиона евра.

Екипа Парме довела је занимљиво име на позицији нападача. У питању је Јошуа Зиркзи, који стиже на позајмицу из Бајерна.

Зиркзи је прошле сезоне наговестио о каквом се таленту ради, али ове године у Минхену није било места за њега.

Уколико задовољи челнике Парме, Зиркзи би за 15 милиона могао трајно да остане у Италији.

Када се помиње Бајерн, Баварци се налазе у борби за суперталентованог штопера Лајпцига Дајоа Упамекана.

Упамекано је жеља највећих европских тимова, а према речима Хасана Салихамиџића две стране су се састале и према наводима немачких медија, веома су задовољне како је састанак протекао.

Бајерн у Упамекану види замену за Давида Алабу, чији уговор истиче на лето, а који жели да промени средину.

Од осталих трансфера у најјачим европским лигама, истиче се још само прелазак Патрика Кутронеа из Вулверхемптона у Валенсију, на позајмицу до краја сезоне.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво