Читај ми!

Ливерпул у великом паду, Јунајтед прошао у осмину финала ФА купа

Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у осмину финала ФА купа, пошто су у великом дербију Енглеске савладали Ливерпул са 3:2. "Црвени ђаволи" су одиграли веома добро и продубили кризу ривала, који је наставио да посрће у свим домаћим такмичењима.

Ливерпул је победио само једном у последњих седам утакмица и сада је завршио учешће и у другом националном купу.

Дуел на "Олд Трафорду" много боље је почео по госте, који су били бољи и дошли до предности у 18. минуту преко Мохамеда Салаха.

Египћанин је добио одличну лопту од Бобија Фирмина и лепо пребацио противничког голмана, али су "црвени" после тог поготка пропустили да искористе добар период у игри и казна је брзо стигла.

Осам минута касније, након брзе контре, Маркус Рашфорд је послао савршену дугу лопту до Мејсона Гринвуда, који је прихватио и са 12-13 метара је послао у доњи леви угао.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би Гринвуд узвратио асистенцију Рашфорду на старту наставка. Ливерпул је брзо изједначио другим поготком Салаха, пре него што је одлука пала у финишу сусрета.

Фабињо је неопрезно оборио Единсона Каванија на ивици казненог простора, а резервиста Бруно Фернандеш, који је на терен закорачио неколико минута раније, прецизним ударцем уз десну стативу матирао је голмана Алисона.

Јунајтед ће у следећој рунди играти против Вест Хема, док су током дана даље прошли Челси, Лестер сити и Барнли.

Екипи Јиргена Клопа остаје надметање у Лиги шампиона и Премијер лиги, где заузимају четврто место са шест бодова мање од првопласираног Јунајтеда.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво