Читај ми!

Домаћин(и) Европског првенства зависиће од коронавируса и програма вакцинације

И даље није познато ко ће организовати Европско првенство у фудбалу, да ли 12 првобитно одређених градова или ће турнир бити премештен у једну државу. Коначна одлука зависиће и од програма вакцинације у земљама организаторима, сматрају у Уефи.

Европско првенство у фудбалу померено је са прошлог на ово лето, али и даље се не зна где ће бити организовано. Иако је планирано да се одржи у 12 европских градова, Уефа увелико разматра могућност да се сви мечеви одиграју у само једној држави.

"Не смемо заборавити да је идеја о посебном домаћинству турнира настала док коронавирус није постојао. То је била жеља Уефе да се фудбал игра у целој Европи. Али, занм да председник Чеферин, који је невероватно пажљив са короном, размишља о томе да више смисла има да се игра само у једној држави. Наравно, у складу са одговорајућим медицинским протоколима", рекао је Карл-Хајнц Римениге, извршни директор Бајерна, немачким медијима.

Шампионат би требало да почне 11. јуна, а тренутни градови домаћини су Даблин, Глазгов, Билбао, Амстердам, Копенхаген, Минхен, Рим, Санкт Петербург, Букурешт, Будимпешта и Баку, с тим да би се полуфинала и финале играли у Лондону, на "Вемблију".

Сам Чеферин је прошле седмице рекао да очекује да ће програми вакцинације против коронавируса, који ће се кретати различитим брзинама у различитим државама домаћинима, бити кључни за придржавање првобитног плана.

Конана одлука о организацији Европског првенства требало би да буде позната у марту.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво