Читај ми!

Тер Стеген је херој Барсе, Каталонци после пенала до финала Суперкупа

Фудбалери Барселоне пласирали су се у финале Суперкупа Шпаније, пошто су елиминисали Реал Сосиједад после бољег ивођења једанаестераца. Каталонци су, захваљујући голману Марк-Андреу Тер Стегену, изашли као победници у пенал серији, пошто је након 120 минута резултат био 1:1.

Немачки чувар мреже одбранио је два ударца, Сосиједад промашио још један, па ни неуспешни ударци Френкија де Јонга и Антоана Гризмана нису коштали "блауграну", која је играла без Лионела Месија.

У борби за трофеј екипа Роналда Кумана играће против победника другог полуфинала у којем се састају Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Каталонци су дошли до предности у првом полувремену, након одличне акције Бретвејта и Гризмана, а стрелац је био Де Јонг, али је Холанђанин на почетку наставка скривио једанаестерац из којег су Баски изједначили.

Бивши играч Ајакса је играо руком у казненом простору и омогућио Микела Ојарсабала да погоди за 1:1.

До краја сусрета су добре прилике имали Гризман и Дембеле, нису успели да погоде и отишло се у продужетке, где је такође било узбуђења, али су мреже мировале.

Тер Стеген је блистао на голу Барсе у тим тренуцима, помогла му је и статива после слободњака, док су на другој страни Дембеле и Гризман промашивали зицере, па су победника одлучили пенали.

Немац је излуђивао шутере Сосиједада, промашили су прва три ударца и Барса је са 3:2 у серији прошла даље.

Друго полуфинале између Реал Мадрида и Атлетик Билбаа на програму је у четвртак од 21.00.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво