Читај ми!

Први трофеј за Поћетина у Пари Сен Жермену

Фудбалери Пари Сен Жермена освојили су Суперкуп Француске, пошто су победили екипу Олимпика из Марсеља, резултатом 2:1. "Свеци" су наставили сурову доминацију у овом такмичењу и дошли до новог трофеја, првог за тренера Маурисија Поћетина који је недавно сео на клупу тима.

ПСЖ је осми пут узастопно, а десети укупно, освојио пехар намењен освајачу Суперкупа, чиме се учврстио на првом месту вечне листе.

Дуел на стадиону "Болер-Делели" у Ленсу очекивано је био тврд и неизвестан, а први гол постигао Аргентинац Мауро Икарди у 39. минуту.

Некадашњи нападач Интера био је највиши у скоку после сјајног центаршута сународника Анхела ди Марије, голман Олимпика је одбранио његов ударац, али је Икарди био концентрисан и одбитак спровео у мрежу.

Шампиони Француске потпуно заслужено су дошли до тријумфа, пре поготка Икардија оправдано им је ВАР поништио два комада, а Поћетина ће осим првог пехара обрадовати и повратак Нејмара након паузе због повреде.

Бразилац је добио прилику средином другог полувремену и у финишу рутински реализовао пенал, који је претходно изнудио Икарди.

Марсељ је у 89. минуту ублажио пораз преко Димитрија Пајеа, али није било времена да стигне до изједначења.

Српски репрезентативац Немања Радоњић нашао се у стартној постави у пораженом саставу и на терену провео 56 минута, када га је заменио Дарио Бенедето.

Интересантно је да је некадашњи менаџер Тотенхема у својој трећој утакмици у Паризу стигао до првог трофеја у каријери.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво