Читај ми!

Меси је поново најбољи стрелац Ла Лиге, Барселона у серији победа

Фудбалери Барселоне остварили су трећу узастопну победу, овога пута победили су Гранаду на гостовању, резултатом 4:0. Дуел 18. кола шпанске Ла Лиге обележио је двоструки стрелци Антоан Гризман и Лионел Меси, који је потврдио да се враћа у форму и са 11 погодака је поново најбољи стрелац шпанског шампионата.

Каталонци сада имају 34 бода, два мање и утакмицу више од другопласираног Реала, а четири мање и чак три утакмице више од водећег Атлетика.

На стадиону "Нуево Лос Карменес" све је решено у првом полувремену, када је екипа Роналда Кумана постигла три поготка и сломила отпор ривала.

Мрежу домаћина начео је Антоан Гризман у 12. минуту, пошто му се лопта срећно одбила након неспретне интервенције једног од играча Гранаде, после чега је на сцену ступио Меси.

Аргентинац је веома лепим ударцем са неких 15 метара повисио у 35, да би седам минута касније погодио из слободњака. Лео је са ивице казненог простора изненадио голмана Силву и резантним ударцем сместио лопту у доњи леви угао.

Био је то Месијев 53. погодак из слободних удараца у каријери, први после дужег времена, односно 71 промашаја.

Уједно, стигао је до 11 голова ове сезоне и избио на чело листе стрелаца Ла Лиге.

Тим резултатом отишло се на одмор, "Блауграна" је у наставку смирила темпо меча, али је успела да постигне још један гол. Гризман је други пут пронашао пут до мреже, овога пута из тешке ситуације на додавање Усмана Дембелеа.

Интересантно је да је Куман извео Месија из игре средином другог полувремена, али то није омело госте да сачувају убедљиву предност.

Гранада је завршила са десеторицом, пошто је директан црвени картон добио Ваљехо.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво