Читај ми!

Италијански медији: Милан игра против добре Звезде и интеристе Станковића

Вест да је лидер Серије А Милан за противника у шеснаестини финала Лиге Европе добио београдску Црвену звезду, заузела је поприлично простора у италијанској спортској штампи, са посебном пажњом која се даје тренеру Станковићу који оставио велики траг играјући на ”чизми”.

Угледни лист ”Газета дело Спорт” на свом порталу објавио је текст са фокусом на Звездиног тренера Дејана Станковића.

”Италијнски дерби за Милан: у рунди од 32 тима играће се против Интеровог Станковића и Фалчинелија”, наслов је текста који бави наредним ривалом росо-нера у Лиги Европе.

Истиче се да ће посебан ”зачин” мечу дати и то што је Станковић легенда великог ривала Милана, Интера, али и то да је српски тренер направио добар тим.

”Откако је Станковић на челу, тим ’лети’ и побеђује, како у домаћем шампионату тако и у Европи. Највећем ривлу Партизану беже девет бодова, а гол разлику "плус 43" треба посебно истаћи. Без пораза су на 13 мечева и имају само један пораз у Европи, с обзиром да су од Омоније у трећем колу квалификација за ЛШ испали тек након пенала, а победио их је само Хофенхајм", пише у тексту и наглашава да је Звезда два пута победила Гент и једном до врха напунила мрежу Либереца.

Иако је нападач Дијего Фалчинели добио доста похвала, италијани ипак посебно истичу снагу Зевздиног средњег реда, са истицањем Александра Катаија.

”Катаи је једна од највећих снага Станковићевог тима. Дао је десет голова и забележио четири асистенције. Велика инспирација за Станковићеву формацију 4-2-3-1 је и Мирко Иванић, који како се наводи има и ’порок’ постизања голова, а ту је и млади Вељко Николић који одлично напада све везне играче преко којих се одвија офанзива”, пише Газета.

У осталим медијима на ”чизми” провејава мишљење да, иако Зевзда није јака као некада, Милан ипак није имао превише среће на жребу, а готово сви подсећају на чувену утакмицу и београдску маглу давне 1988. године, која је пуно помогла у стварању великог Сакијевог, модерног Милана.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво