Читај ми!

Звезда у 50 најбољих тимова у Европи, Србија "испод црте"

Фудбалери Црвене звезде освајањем бода против Хофенхајма, који им је обезбедио пласман у нокаут фазу Лиге Европе, напредовали су на Уефиној ранг листи, те сада заузимају 50. место.

Црвено бели су тако остварили најбољи пласман у историји клуба, од када је Уефа увела тренутни систем бодовања.

Српски клуб је искористио киксеве бројних европских клубова у петом колу Лиге Европе, те је претекао Лестер, Јанг Бојс, а на листи најбољих клубова у Европи Звезда се налази и испред Милана, Мехенгладбаха, Марсеја, ПСВ-а, Лудогореца...

Црвено-бели су тако са само четири године направили огроман скок на Уефиној листи, пошто су не тако давно били испод 250. места.

Најбољи пласман на Уефиној листи био им је треће место у сезони 1991/92, али је систем бодовања био другачији.

Изабраници Дејана Станковића ће наредне сезоне напредовати најмање још три позиције, због бодова који се бришу Лестеру, Копенхагену, Олимпијакосу, Бешикташу, Монаку, Шалкеу...

Упркос одличним резултатима Црвене звезде, коефицијент Србије није успео да се повећа довољно да би наша земља заузела 15. позицију у националним бодовањима, чиме ће аутоматски изгубити место у квалификацијама Лиге Европе.

Србија ће тако имати представника у квалификацијама Лиге шампиона (шампион земље) и три представника у Лиги конференције, новом такмичењу које је ранг испод Лиге Европе.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво