Читај ми!

Станковић: Добар приступ за нова три бода

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да ће његов тим ићи на победу против Рада у 16. колу Суперлиге.

Црвено-бели дочекују сутра Рад на стадиону "Рајко Митић" од 19 сати.

"Физички смо се доста потрошили у Белгији, уз то постоји и емотивно и психолошко пражњење. Имали смо кикс против Јавора у једној сличној ситуацији, тако да знамо шта нам је чинити. Приступ је веома битан, на томе свакодневно радимо, јер када је приступ прави, онда ће и резултат доћи. У неким ситуацијама игра не може да буде бриљантна после оваквог ритма, али је битан резултат. Размишљамо само о освајању нова три бода", рекао је Станковић за клупски сајт.

Шеф стручног штаба Звезде рекао је да у овом тренутку није сигуран да ли ће неко од играча који нису путовали у Белгију бити спреман за меч против Рада.

"Kада су Kатаи и Kанга у питању, сигурно да нећемо ризиковати, Саного се полако враћа. Што се тиче Родића, чекамо поновно тестирање, још увек нисмо сигурни да је Гобељић максимално спреман, уколико будемо видели било какав проблем у наредна 24 сата ни са њим, такође нећемо ризиковати", рекао је Станковић.

Он се осврнуо и на прву победу на гостујућем терену у Лиги Европе ове сезоне остварену у Белгији против Гента (2:0).

"Изузетно сам срећан због мојих момака, на утакмици против Гента дали су 110 одсто, оставили срце на терену. Резултат који су остварили је наплата пожртвовања, дана који су провели у карантину. Победа над једним оваквим клубом са озбиљним буџетом и играчима је нама само показатељ да можемо", истакао је Станковић.

Црвено-бели остварили су три узастопне победе у групној фази европског такмичења, што није пошло за руком ниједној генерацији у овом веку.

"Свако ко дође у Црвену звезду, да ли као функционер, играч или тренер, сања да остави траг и да испише историју. Ја се налазим на почетку, али сам Звездино дете и чињеница да исписујемо историју пуно значи како мени, тако и мојим момцима. Оставити траг у клубу је много лепо и изузетно ми је драго пре свега због играча, навијача Црвене звезде, а онда и мог стручног штаба, без њих ништа не би било исто".

Говорио је некадашњи капитен Црвене звезде и о Уефином коефицијенту клубова, који је веома битан за европске квалификације наредне сезоне.

"Полако се приближавамо бројевима и коефицијентима који су нам потребни за следећу годину. Црвена звезда је урадила феноменалан посао за српски фудбал, тежићемо да наставимо тако и учинимо све што је могуће како бисмо следеће године били у још повлашћенијем положају него што је то био случај ове сезоне", рекао је Станковић.

Нису изостале ни речи хвале упућене везисти Његошу Петровићу, који је постигао најбржи гол у Лиги Европе ове сезоне.

"Његош Петровић је својим односом и радом заслужио оно што се десило на мечу против Гента. Kада сам дошао у клуб, био је у озбиљном успону, после тога је дошло до стагнирања, међутим, враћа се у форму узлазном путањом. Не сумњам да ће направити лепу каријеру", закључио је Станковић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво