Читај ми!

Шалке и Штутгарт поделили бодове

Фудбалери Шалкеа и Штутгарта поделили су бодове одигравши 1:1 у првој утакмици шестог кола Бундеслиге. У врло равноправном дуелу домаћинима је припало прво, а гостима друго полувреме.

Иако на гостујућем терену фудбалери Штутгарта су важили за фаворуита у овом мечу са тимом са зачеља табеле, али нису то успели и да оправдају.

Од почетка утакмице обе екипе су имале по неколико добрих шанси да би у 30. минуту игре, после сјајног центаршута Малик Тхиав одлично шутирао главом и донео вођство Шалкеу са 1:0.

До краја полувремена било је још пар добрих шанси на обе стране али се на паузу отишло са предношћу домаћина.

И у наставку меча се наставило у истом ритму да би у 55 минуту Штутгарт дошао до шансе за изједначење. После одличне нападачке акције гостију, у шеснаестерцу Шалкеа један од играча је играо руком а судија је после консуктације ВАР технологије досудио једанаестерац. Нападач Штудгарта Николас Гозалес је био сигуран извођач пенала и донео изједначење од 1;1 свом тиму.

До краја меча је настављено надигравање уз неколико шанси на обе стране али су голмани и одбране тимова обавиле одличан посао па је меч завршен без промене резултата и поделом бодова у првом мечу шестог кола Бундеслиге.

У наставку кола у суботу ће се играти пет утакмица, затим у недељу још две, а шесто коло у понедељак својим дуелом затварају Хофенхајм и Унион Берлин. 

Бундеслига 6. коло:

Петак:
Шалке - Штутгарт 1:1

Субота:

(15.30) Арминија - Дортмунд
(15.30) Аугзбург - Мајнц
(15.30) Ајнтрахт - Вердер Бремен
(15.30) Келн - Бајерн
(18.00) Мехенгладбах - Лајпциг

Недеља:

(15.30) Фрајбург - Леверкузен
(18.00) Херта - Волсбург

Понедељак: 

(20.30) Хофенхајм - Унион Берлин

Табела: Лајпциг 13, Бајерн 12, Дортмунд 12, Штутгарт 9, Леверкузен 9, Борусија Мехенгладбах 8, Вердер Бремен 8, Ајнтрахт 8, Хофенхајм 7, Волфсбург 7, Аугзбург 7, Унион Берлин 6, Фрајбург 6, Арминија 4, Херта 3, Келн 2, Шалке 2, Мајнц 0.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво