Читај ми!

Црвена звезда засијала и до врха напунила мрежу Слована

Црвена звезда је савладала Слован из Либереца са 5:1 (2:1) у мечу другог кола Групе Л Лиге Европе. У другом мечу групе Хофенхајм је као гост савладао Гент са 4:1. Наредни ривал црвено-белих је Гент. Дуел је на програму 5. новембра од 21.00 на стадиону Рајко Митић.

Нападачка игра уродила је плодом. Црвено-бели су од старта напали, стигли до раног вођства, константно претили и постизали голове. Није их пореметио ни гол примљен у финишу првог дела игре. Наставила је Звезда са ефикасном игром и у другом полувремену до врха напунила мрежу гостију.

Црвено-бели су агресивно ушли у меч. Напали су од првог судијиног звиждука. Слован није издржао притисак и капитулирао је већ у седмом минуту. Сјана акција, Родић је одлично пронашао Бена који главом смешта лопту у мрежу.

Звезда је наставила да напада. Сјано је деловао трио Катаи Иванић, Родић, по левој страни, а њима су се прикључили Бен и Фалчинели, из њихових акција створено је много прилика.

Када је Слован привидно успе да се ослободи притиска уследио је други гол. Звезда је удвостручила предност у 22. минуту. Родић је пронашао Иванића на левој страни, овај је улетео у казнени простор, повратна лопта до Бена, који је закуцава у гол.

Наставила је Звезда да прети, пре свега по тој левој страни, пропуштено је неколико прилика.

Ипак у финишу првог дела Слован је успео да смањи предност. Играо се 41. минут. Противник користи грешку Санога, Матушек је кренуо ка голу опалио је са око 18 метара, Борјан је био немоћан.

Покушала је Звезда да дође и до трећег гола, створила неколико прилика, али није било промене резултата до одласка на одмор.

Звезда је нешто резервисаније ушла у други део игре. Противник се отворио и кренуо напред. Међутим, црвео-бели то користе и у 50. минуту постижу нови погодак.

Катаи је прошао по средини терена, пронашао је Бена у казненом простору, овај иако је могао сам да заврши акцију, проследио је лопту до Гајћа који са око 11-12 метара, снажним ударцем матира голмана Нгујена.

Звезда је свесно препустила иницијативу противнику, а своје шансе је вребала из контранапада. Створено је неколико прилика, а највећу је пропстио Катаи.

Три минута и два гола. Прво је Катаи показао зашто га зову "магико". Бен га је упослио на средини терена, кренуо је сам, дошао до зоне шута и фантастичним ударцем погодио гол Слована. Играо се 67. минут.

Три минута касније сјајна акција црвено-белих, у шанси је био Бен, али је голман успео да одбије лопту у корнер. Бен је извео ударац из угла, сјајно је на првој стативи скочио Фалчинели и главом сместио лопту у мрежу.

После петог гола, очекивано, пао је темпо игре. Црвено-бели су били задовољни учињеним, а гост свестан да нема шта да тражи у овом мечу. Стврено је неколико прилика пред оба гола, али није било промене резултата.

Група Л, друго коло:

Гент - Хофенхајм 1:4
Црвена звезда - Слован 5:1

Табела:

Хофенхајм 6, Звезда 3, Слован 3, Гент 0 

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво