Читај ми!

Станковић: Циљ је јасан – победа против Либереца

Наш циљ је да презимимо у Европи, све ћемо урадити да тако буде и сутра идемо на победу против Либереца, каже тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

Црвено-бели су на старту групне фазе прошле недеље поражени од Хофенхајма 2:1 и победа против чешког тима намеће се као императив.

"Фудбал је чудна игра, победник се не зна унапред, али ћемо све урадити да превагне на нашу страну", рекао је Станковић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

"Очекивања су највиша, играмо на домаћем терену и идемо на победу. Иако је веома згуснут распоред и паклен ритам утакмица имали смо времена да се одморимо и мирно припремимо меч."

Додао је да црвено-бели у Београду морају да нападају победу против било којег противника.

"Сутрашња утакмица носи три бода, циљ нам је да освојимо сва три. Имамо велико поштовање према екипи Слована, за све оно што раде. Физички су веома спремна екипа, тешко их је пореметити. Никада не одустају од своје дисциплине, а на нама је да успоставимо контролу игре од првог минута, да имамо посед, али и да будемо конкретни у том поседу."

Он је најавио "тврду" утакмицу против ривала који не игра лепо, али је веома директан.

"Знамо против кога играмо. Слован је дисциплинована екипа, не оптерећују се лепотом иге, него само директношћу, то смо могли да видимо и на утакмици против Гента."

Станковић је рекао да ће екипи значајно недостајати Гелор Канга, а посебно навијачи.

"Није прошло тих седам дана од негативног теста. Важан нам је играч, али чекам га од недеље. А опет посебно сам, да тако кажем, тужан, јер ће Маракана да буде празна. Велика штета за све, јер знамо шта то може да нам донесе. Жао ми је што се сви полако навикавано на то, али шта је, ту је. Подршку осећамо, а енергију имамо", поручио је Станковић.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић истакао је да сутра очекује потпуно другачију утакмицу од оне коју су црвено-бели одиграли против Хофенхајма.

"Сваку утакмицу припремамо одвојено, нису сви противници исти. Када анализирамо ривала гледамо да будемо супериорнији од њега на сваком делу терена. У Немачкој смо Хофенхајму успели да одузмемо најјаче оружје што је офанзивна транзиција и игра иза штопера. Сутра ће бити потпуно другачија утакмица, не смемо им дозволити да маркирају наше играче. Игра иза лопте је нешто што ће донети превагу, када се изгуби лопта мора бити брза и јака реакција. Свака европска утакмица носи притисак, наш циљ је да презимимо у Европи и учинићемо све да тако буде почевши од сутрашњег меча", закључио је Станковић.

Утакмица између Црвене звезде и Либереца на програму је у четвртак од 18.55 сати, уз директан пренос на нашем Првом програму.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво