Читај ми!

Станковић: Недостајао је гол, идемо даље

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао после дуела са Јавором да обавезе у Европи и умор његових играча нису разлог нешто лошије игре тима. Констатовао је да су значајне измене у тиму биле неизбежне и да је направљена добра подлога за наредни меч у Лиги Европе.

Иако је на свом терену била фаворит Црвена звезда није успела да надигра Јавор већ је меч завршила без голова а тренет Станковић је то кратко прокоментарисао.

„Постигли смо највише погодака у лиги, али дође моменат када лопта неће у гол. Мислим да смо ефикасни и то смо доказали од почетка сезоне."

Констатовао је да је само гол недостајао да промени нешто лошију ситуацију у игри тима и није за то тражио оправдања у умору играча и оптерећености међународним мечевима.

„Немам шта да замерим играчима, јер у овом моменту смо принуђени да ротирамо како не би „попуцали" до 16. децембра. Промешао сам састав и само је фалио гол да се утакмица отвори. Да смо на време погодили, све би другачије изгледало, али логично, како време пролази и противник постаје све снажнији и тежи за савладати. Промашили смо пенал, два зицера, „мртве" шансе и заиста је само фалио гол. Утакмица са Хофенхајмом није оставила траг на нас, једноставно смо били принуђени да ротирамо. Нисмо навикли да губимо бодове код куће. Морамо да извучемо поуке, али желим да нагласим да преузимам одговорност и да ми то није проблем. Знам шта сам радио, идемо даље, првенство је дугачко, нова утакмица нас чека већ у четвртак .", констатовао је Станковић.

Црвено-бели у четвртак у другом колу Лиге Европе дочекују Слован из Либереца, а потом гостују Раднику у Сурдулици. Тренер црвено-белих је на терен извео чак пет нових играча очигледно спремајући нову тактику тима за предстојеће мечеве.

„То је процес, преузео сам ризик. Да смо победили, сви би ми честитали што сам извео на терен пет младих играча. Исто бих урадио, упркос ремију. Треба да будемо група, и када је добро и када није. Одиграли смо нерешено, а били смо фаворити, ипак и у таквим тренуцима треба показати заједништво. Направили смо подлогу против Хофенхајма и показали да можемо да будемо равноправни у Европи.", закључио је Станковић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво