Читај ми!

Узалуд "хајп" навијача Ливерпула, Видић је најбољи штопер у историји Премијер лиге

Иако се често у последње време на Острву потеницира да је Вирџил ван Дајк најбољи дефанзивац који је играо у Премијер лиги, љубитељи фудбала који су учествовали у великој анкети имају другачији став - најбољи штопер који је "чистио" по Премијер лиги је Србин Немања Видић.

Угледни Скај спортс је на свом Твитер профилу покренуо гласање о најбољем одбрамбеном играчу вероватно најјаче лиге света.

У конкуренцији за ту "титулу" нашла су се осморица фудбалера: Јап Стам, Сол Кембел, Тони Адамс, Џон Тери, Венсан Компани, Рио Фердинанд, Немања Видић и једини активни - Вирџил ван Дајк, штопер Ливерпула.

У гласању по куп систему, у којем је прикуљено више од 200.000 гласова, до финала су стигли Видић и Ван Дајк, о којем се у острвским медијима у последње време често говори у суперлативима, а неретко и са одредницом "најбољи свих времена".

Међутим, и поред тог (не)оправданог "хајпа", у којем предњаче навијачи Ливерпула и њима наклоњени медији, људи из целог света који су учествовали у овој анкети ипак већински имају другачије мишљење, пошто је 54,5% њих у финалу гласало за "Виду".

Ово је још један добар доказ и показатељ да у Енглеској, али и остатку планете, није заборављен учинак и допринос, а пре свега бескомпромисни стил игре који је Видић приказивао током осам сјајних година колико је носио дрес Манчестер јунајтеда, чији је на послетку и капитен постао.

Поред пет пехара првака Енглеске, титуле европског и светског шампиона 2008. године, Видић је међу љубитељима фудбала и Премијер лиге остао упамћен и као изузетно чврст, јак и тактички готово беспрекоран командант одбране који је, у пару са Риом Фердинандом (којег је и победио у полуфиналу овог такмичења), чинио зид "црвених ђавола" у годинама доминације на крају прве и почетком друге деценије 21. века.

Наравоученије, историја и резултати се не могу прекрајати, колико год се навијачи из града Битлса трудили последњих година…

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво