Читај ми!

Шокантан пораз Реала на старту Лиге шампиона!

Фудбалери Реал Мадрида доживели су шокантан пораз на старту нове сезоне у Лиги шампиона. Реал је на свом стадиону поражен од Шахтјора из Доњецка резултатом 3:2 у утакмици у којој су Украјинци могли и убедљивије да тријумфују, али и у којој је мало фалило да видимо један од највећих преокрета у историји елитног фудбалског такмичења.

"Краљевски клуб", који је титулу шампиона Европе освајао рекордних 13 пута, потпуно је прегажен у првом полувремену на стадиону "Алфредо ди Стефано", а успех Шахтјора још је већи када се у обзир узме чињеница да чак девет стандардних првотимаца није наступило.

Украјинци су били десетковани повредама и коронавирусом, па у Шпанију нису путовали Алан, Исмаили, Јевхен Конопљанка, Виктор Коваленко, Сергеј Кривцов, Микола Матвиленко, Жуниор Мораеш, Тарас Степаненко, Тајсон...

То их није спречило да одиграју фантастично у Мадриду и потпуно заслужено сруше један од највећих клубова у свету фудбала.

Шахтјор је очекивано препустио иницијативу домаћину, али "краљевићи", у чијој стартној постави се нашао и српски репрезентативац Лука Јовић, били су потпуно немоћни у фази напада.

Најбољу прилику у првом делу сусрета пропустио је капитен Марлос, када је лоше шутирао у ситуацији "1 на 1" са голманом домаћих, али је онда почела рапсодија момака у црно-наранџастим дресовима.

Прво је Корниленко сјајно прошао у 29. минуту после одузете и послужио Тетеа, којем није било тешко да погоди доњи леви угао, да би четири минута касније Рафаел Варан сместио лопту у своју мрежу након одбитка.

Потпуну катастрофу Мадриђана комплетирао је Соломон у финишу првог дела игре и чинило се да домаћима нема повратка.

Међутим, потпуни преокрет догодио се почетком другог дела – Лука Модрић је у 54. минуту фантастичним ударцем са дистанце смањио на 3:1, после чега је резервиста Винисијус јуниор казнио грешку Марлоса.

Бразилац је ушао уместо Јовића и након само 14 секунди на терену погодио за 3:2. Тиме је поставио нови рекорд Лиге шампиона, као измена која је за најкраће време постигла гол по уласку у игру.

Винисијус је тако казнио два велика промашаја Тетеа, који је имао колосалне прилике да донесе Украјинцима 4:0, а потом и 4:1.

Ипак, још неколико минута је трајао снажан притисак изабраника Зинедина Зидана, али је почео да попушта. Шахтјор је успео да максимално успори ритам и поново почне да прети из контре, па је постигао и гол који је поништен због офсајда.

Јовић иначе није био једини наш представник на стадиону "Алфредо ди Стефано", пошто је судијска четворка била из Србије. Главни арбитар био је Срђан Јовановић, помагали су му Урош Стојковић и Милан Михајловић, док је четврти судија био Новак Симовић, који је правду делио на недавно одиграном "вечитом дербију".

Управо је Јовановић био у центру пажње у самом финишу утакмице јер је Реал изједначио у трећем минуту надокнаде преко Федеа Валвердеа.

Најбољи српски судија је поништио тај погодак на асистенцију ВАР-а и гледања снимка, јер је испред голмана Шахтјора био Винисијус јуниор и утицао је на то да дебитант Анатолиј Трубин боље реагује.

Овим тријумфом екипа Луиса Кастра је заузела прву позицију у групи Б, у којој од 21.00 играју Интер и Борусија Менхенгладбах. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво