Читај ми!

Станковић: Дерби је светиња, желимо да пишемо историју

Дерби је наша светиња, морамо да будемо поносни што га имамо и ми ћемо учинити све да победимо у Хумској, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

Шеф струке Црвене звезде је уочи 163. дуела "вечитих" ривала, истакао дао му је жао што се дерби неће играти са публиком и додао да једва чека да се врате на северну трибину.

"Што се утакмице тиче, доста сам фокусиран на сам рад са фудбалерима и на спремање меча. Вечити дерби је нешто што љубоморно треба да се чува у Србији, то је светиња. Ми морамо да будемо поносни што имамо нешто што је специјално на свету, све околно попут пецкања и сличних ствари, треба прихватити спортски, све док се не прелазе границе нормале и пријатности. Знам шта желим, знам како смо радили и не треба ми додатна мотивација сем те да је вечити дерби. Мораш да даш целог себе, јер то су утакмице које се не понављају. Буду тај дан и нема их више, а тада мораш да будеш прави", рекао је Станковић.

Звездин тренер тврди да је циљ победа, али да се ради о специфичном мечу.

"Реми не би био неуспех, али ћемо ићи на победу. Свако то може да посматра из свог угла, рецимо ако будемо губили 0:2 па буде 2:2, наравно да ћу бити задовољан ремијем, али ако будем водио и не победим, то не може да буде добро. Идемо на тријумф, обавезују нас грб Црвене звезде, наша форма, место на табели и то што смо актуелни шампиони. Идемо да одиграмо још једну добру утакмицу. Рано је за калкулације, али у случају одласка на 11 бодова предности, то би заиста била велика залиха".

Станковић се потом детаљније посветио анализи ривала.

"Не треба се оптерећивати тиме колико нисмо постигли гол и победили у дербију, јер то можемо да променимо сутра и на то смо фокусирани. Репрезентативна пауза нам је добро дошла, играћемо два пута недељно, треба нам свежине, али спремно дочекујемо дерби. За мене статистика није оптерећење него мотивација. Желимо да пишемо историју. Битан је приступ, ми смо у дербију у марту феноменално ушли у меч. Имали смо две, три шансе, да смо отворили утакмицу како треба, боље би прошли. Што се ривала тиче, они су се појачали пред крај прелазног рока, довели су пет играча, али мислим да не може да буде огромно изненађење у смислу тога како ће изаћи на терен. Додуше, верујем да имају дилеме око стартне поставе."

Стратег шампиона Србије присетио се времена када је играо "вечити" дерби.

"Сећам се кад сам решио дерби, још као млад играч, пред пуним стадионом. Они неће имати публику сутра, али утакмице тог типа остају вечно меморисане и записане. Наравно да бих волео да млад играч реши вечити дерби. Звезда озбиљно рачуна на своју децу, много улажемо у млађе категорије, што се види, поготово у последњих пар година. Имају прилику ове године да се покажу и докажу. Рачунам на њих, гледаћу да им дам сваки минут, да буду што чешће на терену, јер то је оно што и навијачи воле. Видећемо колико „бонуса" ће изаћи на терен сутра", додаје Станковић.

Црвена звезда неће моћи да рачуна на  Гелора Кангу и Мирка Иванића који су позитивни на корона вирус.

"Биће тешко без њих двојице, јер су они наши стандардни играчи. Из предострожности радимо доста тестова, још од марта кад се први пут појавио коронавиурс, па до данас. Желимо да сачувамо сваког запосленог у клубу, а Кангу и Иванића једва чекам поново да видим на тренингу и терену. Знам да ће бити уз нас, и њима је сигурно још теже што неће моћи да нам помогну, ипак, здравље је најважније. Сем њих двојице и Боаћија, сви други су орни за меч."

"Вечити" дерби, 163. по реду, игра се у недељу од 17. часова на стадиону Партизана у Хумској.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво