Читај ми!

Тумбаковић објаснио пораз од Мађарске и најавио "резове" у репрезентацији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић оценио је да је синоћни пораз од Мађарске (1:0) последица емотивног пражњења после важне победе у Ослу.

"Има више разлога за овај пораз. Приоритет је била утакмица у Ослу, у овом циклусу она нам је била најважнија, увела нас је у финале баража. Концентрација енергије, жеље, хтења и емоција била је усмерена на групу играча која је изнела сусрет са Норвешком", изјавио је Тумбаковић након пораза.

"У првом полувремену играо је другачији састав, покушали смо да остваримо бољи резултат, али није било потребне енергије. У наставку смо покушали стихијски да дођемо до резултата, а то је немогуће. То озбиљне екипе не раде. Хтели су момци стихијски да дођу до гола, што је велика грешка. Из такве утакмице се направи додатна селекција. Имали смо 32 играча на окупљању, тако да се закључак сам намеће."

Наши северни суседи су до бодова дошли тако што смо им практично поклонили гол после низа грешака.

"Концепцијски, у првом полувремену нисам погрешио, али нисам ништа ни направио. То једна репрезентација не може да прихвати. Није било неке игре, није екипа могла да подигне играча, требало је сами да се наметну. Сигурно ће на наредном окупљању бити далеко мањи број играча него што је сада био случај."

Већ у среду наш државни тим гостује у Истанбулу, а тренутно заузима последње место у групи са једним бодом.

"Није пријатно бити последњи, али наш приоритет је бараж и пласман на ЕП. Велика је разлика у односу и квалитету игре у Ослу против бољег противника него што је Мађарска. Са доста ствари могу да будем незадовољан, али последњим местом нисам посебно забринут. Што се тиче овог меча, нити су ме Мађари изненадили, нити смо их потценили. Ово није била права репрезентација Србије, нити је била ни права селекција Мађарске, играла је и она са комбинованим тимом, мада квалитетним. Да смо морали боље - морали смо", закључио је Тумбаковић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво