Читај ми!

Пораз бледих "орлова", Мађари славили у Београду

Фудбалска репрзентација Србије поражена је у Београду од селекције Мађарске са 1:0 у трећем колу групе Б у другом издању Лиге нација.

Након изузетно битне победе над Норвешком у гостима, репрезентација Србије уписала је пораз у Београду од селекције Мађарске.

Иако се ради о утакмици потпуно другачије важности, "орлови" нису показали ни део игре која је 120 минута надиграла Норвежане.

Селектор Љубиша Тумбаковић очекивано се одлучио за измењен састав, узимајући у обзир да Србија нема високе амбиције у Лиги нација.

У односу на састав против Норвешке, прилику од старта су добили Младеновић, Гаћиновић, Павловић, Миливојевић, Љајић и Јовић, а потом са клупе Радоњић, Лукић и Влаховић.

Играло се у веома споријем ритму, обе екипе су уводних 20 минута користиле да одмере снагу ривала, пре свега сачувају своју мрежу, а потом кроз прекид или евентуалну грешку ривала, створе неку опасност на противничкој половини.

Управо то се и десило у 20. минуту, када је одбрана Србије веома смушено реаговала у неколико наврата. Гаћиновић, потом Митровић и Рајковић, нису успели да интервенишу, што користи Кењвеш.

Србија има за чим да жали. Фудбалери наше репрезентације су у неколико наврата, што у првом, што у другом полувремену, имали прилике за погодак, али је недостајало концентрације и среће у завршници.

Најближи голу, изабраници Љубише Тумбаковића били су у 76. минуту, када је на асистенцију Младеновића, Влаховић погодио стативу.

Србија након три меча уписује други пораз, а Мађарска другу победу у групи Б3 Лиге Нација.

Првопласирани из групе, у којој су још Русија и Турска, иде у највиши ранг, а последњепласирани испада у Ц лигу. 

Резултати

Србија - Мађарска 0:1
Русија - Турска 1:1

Табела: Русија 7, Мађарска 6, Турска 2, Србија 1. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво