Барса доминантна и са играчем мање, Фати, Меси и Кутињо јачи од пљуска и Селте

Фудбалери Барселоне савладали су на гостовању у Вигу екипу Селте са 3:0 у мечу четвртог кола Ла Лиге. Меч је поред голова Фатија, Месија и Роберта, обележио и огроман пљусак, као и то што је Барса читаво друго полувреме играла са играчем мање.

Барселона делује доста доминантно на почетку нове сезоне Ла Лиге, а жртва овога пута била је екипа Селте.

Роналд Куман на терен је извео истих 11 стартера као и против Виљареала, а они су учинили да традиционално тешко гостовање Барсе у Вигу, прође знатно лакше од очекиваног.

Наравно, публике није било, али је права провала облака отежала услове за игру.

То није спречило Барсу да има убедљиво више лопту у ногама, ствара известан број шанси и постигне довољно голова.

Доста ће Барселони значити Сержињо Дест, који је представљен на "Ноу Кампу" као нови фудбалер "Блаугране", али је Фелипе Кутињо још једном доказао да је највеће појачање за ову сезону управо он.

Бразилац је одиграо фантастичан меч и наговестио да ће бити кључни фудбалер у новој тактици Барсе, пошто му је, чини се, праву улогу пронашао Роналд Куман.

Каталонска екипа је повела у 11. минуту, Кутињо је био асистент, а "чудо од детета" звано Ансу Фати поново је начело ривала. Након два гола Виљареалу, талентовани фудбалер погодио је и против Селте, када се одлично снашао у шеснаестерцу ривала. 

До краја првог полувремена Барса је стварала шансе, али је у финишу дозволила да евентуална победа буде угрожена. Прво је Пике добио директан црвени картон, али је имао среће да је фудбалер кога је фаулирао, био у офсајду.

Ипак, десетак минута касније, Ленгле је направио свој други фаул на мечу и добио други жути картон те је оставио екипу са десеторицом у пољу.

То није превише променило однос снага на терену. Барселона је почетком другог полувремена стигла до другог гола.

Играо се 51. минут, када је Меси кренуо у карактеристични продор са десне стране, успео да "заврне" лопту у противнички шеснаестерац, а она уз доста среће и одбитак од дефанзивца Селте завршава иза леђа голмана Виљара.

Након гола, Барса је заиграла још боље и ослобођеније. У неколико наврата Кутињо је са Месијем правио велике проблеме одбрани Селте, али нису успевали Аргентинац и Бразилац да искористе неку од шанси.

До краја меча виђена су још два гола. Први је дело Месија, али је поништен због милиметарског офсајда у којем се нашао Аргентинац, када је натрчао на одбитак од стативе коју је погодио Кутињо.

Коначан резултат поставио је Роберто у петом минуту надокнаде. Меси је одлично прошао тројицу фудбалера Селте, шутирао, али је тај ударац одбранио Виљар. Лопта се одбила до Роберта, који је закуцава у мрежу и ставља тачку на меч.

У утакмицама које су претходиле, Кадиз је са два играча мање тријумфовао у Билбау (1:0), а истим резултатом Севиља је савладала Леванте. Победоносни погодак постигао је Јусуф Ел Несири у судијској надокнади.

Севиља, попут Барселоне, има два тријумфа на старту нове сезоне и пропустила је две утакмице делом и због путовања у Будимпешту на Суперкуп Европе.

Ла Лига – 4. коло:
Четвртак:

Атлетик Билбао – Кадиз 0:1 (0:0)
(Лопес 57аг)
Севиља – Леванте 1:0 (0:0)
(Ел Несири 90+2)
Селта – Барселона 0:3 (0:1)
(Фати 11, Оласа 51аг, Роберто 90+)

Среда:
Уеска – Атлетико Мадрид 0:0 (0:0)
Виљареал – Алавес 3:1 (2:1)
(Алкасер 13, 67, Морено 45п – Мендес 36)
Еибар – Елче 0:1 (0:1)
(Боје 37)
Реал Мадрид – Ваљадолид 1:0 (0:0)
(Винисијус 65)

Уторак:
Реал Сосиједад – Валенсија 0:1 (0:0)
(Гомес 75)
Хетафе – Бетис 3:0 (3:0)
(Анхел 13, 42, Куку 39)

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво