Барса поново игра фудбал, Куман дебитовао убедљивом победом

Фудбалери Барселоне савладали су на свом стадиону екипу Виљареала са 4:0 у мечу трећег кола Ла Лиге. Деби на клупи Каталонаца уписао је Роналд Куман, који је у промењеној формацији, водио клуб до доминантне победе на почетку сезоне.

Барселона поново игра фудбал - утисци су након првог такмичарског меча каталонског клуба у новој сезони и убедљиве победе над Виљареалом.

Дебитантски наступ на клупи имао је Роналд Куман, чији је експеримент успео, те је прошао први тест.

Барселона је славила са 4:0, играла лепршавао, доминантно, стварала шансе, материјализовала их и поново подсетила на великана, какав је била до пре коју годину.

Куман је на старту сезоне показао да ће Барса након дугог низа година играти у промењеној формацији. Уместо 4-3-3 и свих варијација те тактике, холандски стручњак определио се за 4-2-3-1.

Утисак је да је највеће Барселонино појачање овог лета био заправо повратак Бразилца Кутиња, који је играо на позицији "десетке".

Такође, једна од битних ствари у победи над Виљареалом је да је Меси имао знатно мању улогу на терену, него што је случај био претходних сезона. Аргентинац је препустио организационе дужности Кутињу и Де Јонгу, није се превише враћао до половине терена, већ је на десном крилу био "мамац" за противничке дефанзивце. Такав однос на терену, највише су користили играчи на супротној страни, Фати и Алба.

Управо је Барсино чудо од детета постигло прве голове у новој сезони и показало да уме да искористи вишак простора. У размаку од само четири минута, у 15. и 19, Фати је два пута затресао мрежу Виљареала, на асистенције Албе и Кутиња.

У 35. минуту, Фати је имао један на један ситуацију са противничким дефанзивцем, што је искористио, олако прошао и изборио једанаестерац. Сигуран са беле тачке био је Меси.

У финишу првог полувремена, Барса постиже и четврти гол, Меси је одлично послао лопту ка Бускетсу, до кога она није стигла, али је у покушају интервенције, Пау Торес сместио лопту иза леђа свог голмана Асенха.

У другом полувремену Барселона је потпуно успорила ритам, није превише гледала ка голу ривала, већ држала лопту у поседу, мање трчала контре и мирно привела меч крају.

Виљареал је у другом делу меча заиграо нешто бољи фудбал и на моменте заправо личио на екипу, али су покушаји Морена и Иборе завршили у рукама голмана Нета.

Прилику да дебитују у дресу "Блаугране" добили су у другом делу меча и Пјанић, Тринкао и Педри, док се на терен након дужег времена вратио и Дембеле.

Ла Лига треће коло:

Субота:
Алавес - Хетафе 0:0
Валенсија - Уеска 1:1
Елче - Реал Сосиедад 0:3
Бетис - Реал Мадрид 2:3

Недеља:
Осасуна - Леванте 1:3
Еибар - Атл. Билбао 1:2
Атл. Мадрид - Гранада 5:1
Кадиз - Севиља 1:3
Ваљадолид - Селта 1:1
Барселона - Виљареал 4:0

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво